Una mirada commoguda a la Barcelona gitana



SETBA - Zona d'Art obre un nou espai per a realitzar-hi exposicions alternatives, la Sala Joan Llimona on presentarà les fotografies d’Iván Alonso a ‘Caló’. Una mirada commoguda a la Barcelona gitana. Del 19 de febrer al 15 de març de 2009. Inauguració el dijous 19 de febrer a les 8 del vespre amb entrada lliure.

“Les imatges són un llegat. Algun dia, quan ja no hi siguem, els retrats d'avui seguiran parlant, carregats del misteri, la bellesa i la màgia que el temps diposita en el que va ser. I en el pas d’aquest temps les imatges d'avui aniran ajudant a molts a entendre's a si mateixos a través dels altres. L'altre, aquest repte. Aquesta exposició és el resultat de dos anys de visites als barris gitanos de Barcelona. La fotografia social m'ajuda a caminar amb els peus a terra, retrat des de la distància curta, m'agrada poder mirar a la gent als ulls, escoltar les seves històries, fer-me amic. Vull fer explícita la meva admiració al poble romaní per la seva alegria i generositat. Per la confiança amb que m'han obsequiat. Gràcies per haver-me deixat entrar en les vostres vides amb la càmera en la mà”. Iván Alonso, fotògraf.

L’Iván Alonso va nèixer a Santiago de Compostela. És llicenciat en Publicitat i Belles Arts per a la Universitat de St. Louis (Missouri). Des de fa vuit anys viu a Barcelona i es considera un fotògraf d’aquesta ciutat perquè la ‘seva llum’ li va ensenyar l’ofici.

SETBA - Zona d'Art és un espai cultural polivalent, destinat a acollir exposicions artístiques, presentacions, tallers i activitats, entre d'altres. Un dels principals objectius és donar veu als artistes reconeguts com aquells que s'inicien en l'art, als que ofereix l'espai com a altaveu perquè s'apropin al públic. L'altre eix central és la recuperació per a la ciutat d'un espai de creació artística i moviment cultural, com són la Plaça Reial i el barri de Ciutat Vella.
Plaça Reial , 10 - 1r 2a
08002 Barcelona
Tel. 934 813 696

Entrades populars