80 mil catalans ja han vist l'exposició de Sorolla


Unes 78.248 persones han visitat durant el primer mes la mostra del pintor valencià Joaquín Sorolla que acull el Museu Nacional d'Art de Catalunya (Mnac) des del 20 de febrer i fins al 3 de maig, segons dades facilitades per fonts del museu a Europa Press.

Abans d'arribar a Barcelona, la mostra ja havia rebut 900.000 visites --la meitat de les quals a València-- en les quatre ciutats que es va mostrar: València, Sevilla, Màlaga i Bilbao. Per al president de Bancaixa --un dels organitzadors--, José Luis Olivas Martínez, aquesta mostra està cridada a ser "la més vista en la història d'Espanya" i ha previst que superarà els dos milions de visitants.

Després de Barcelona, la mostra, titulada 'Sorolla. Visió d'Espanya. Col·lecció de l'Hispanic Society of America', es veurà a El Prado de Madrid i després tancarà la itinerància tornant a València.

Sorolla va recopilar escenes del folklore i el costumisme espanyol en 14 panells gegantins que, en el cas de Barcelona, s'exhibeixen al costat dels dibuixos preparatoris que va fer Sorolla, que va viatjar per tot Espanya prenent anotacions i pintures per amarar-se d'aquesta realitat quotidiana i festiva.

Aquesta és la primera vegada que les immenses obres es poden preveure fora del seu àmbit, la seu de Nova York de l'Hispanic Society of America. Les obres estan penjades des de 1920 i el temps hi havia fet efecte, de manera que tècnics de l'Hispanic Society i de Bancaixa les van restaurar durant tres mesos.

Entrades populars