Rui Gomes a Artloft de Reus



L’artista portuguès RUÏ GOMES va ser el guanyador del darrer premi “Go” Caixa Penedès organitzat per la Galeria d’art Anquin’s l’any 2007. A més del premi en metàl.lic la galeria oferia al guanyador una exposició individual. Aquest exposició tindrà lloc el mes de març en l’espai ARTLOFT de Reus i posteriorment es podrà veure a la sala d’exposicions de Caixa Penedès a Vilafranca del Penedès.

[bio] Ruï Gomes va néixer a Porto el 1973 i actualment resideix a Girona. Com ell mateix diu la seva infància va ser plàcida i feliç, potser per això s’obstina en fer-la eterna. Evidentment la seva pintura té molts punts de contacte amb el món de la infància, i els té tant des d’un imaginari desenfrenat com des de les composicions, que tant recorden el contes infantils. Ja des dels seus inicis en el món de la pintura es reconeixia en ell a un pintor hàbil, curiós i atrevit, valent i innovador, en obres esquemàtiques molt relacionades amb els primers graffitis i en l’obra del precursor d’aquests Jean-Michel Basquiat. Poc a poc, però, s’ha anat modificant en un procés de “barroquització” que ha fet que s’ampliés la gama cromàtica i que les composicions guanyessin en aquesta intencionada posada en escena infantil, que tants punts de contacte té amb l’estil naïf. I és que com bé titula en un dels seus quadres “la innocència guanya a la raó”.

El gran domini tècnic que presenten les seves creacions oscil·len entre temàtiques relacionades amb el surrealisme màgic i el món dels somnis, molts cops relacionades amb certes obsessions infantils (esperits, fantasmes, éssers fantàstics...) que de vegades amaguen un rerefons crític.

Així doncs, l’obra de Gomes pretén generar emocions, que, fins i tot, no cal ni traduir, ni interpretar. Un bon moment, doncs, per descobrir i contemplar la pintura fresca, entranyable, positiva i agradable d’un artista del tot especial.

ARTLOFT
C/ Campoamor, 2
REUS
Tel. 977312759

Entrades populars