Bill Viola, Premi Internacional Catalunya



L'artista nord-americà Bill Viola ha estat guardonat amb el premi internacional Catalunya 2009, com a reconeixement 'a la seva obra, artística i tècnica, personal i espiritual, mitjançant l'ús del videoart, del qual n'és pioner', segons que han dit avui el secretari general adjunt de la Presidència de la Generalitat, Jordi Menéndez, i el president delegat del premi, Xavier Rubert de Ventós. Menéndez ha dit de Viola que és un referent gens convencional i inqüestionable des del punt de vista dels mèrits.

Viola (Nova York, 1951) és pioner del videoart, reconegut internacionalment com a innovador i clàssic. En els trenta-cinc anys d'activitat professional, Viola ha produït cintes de vídeo, instal·lacions arquitectòniques virtuals, sons ambientals, actuacions de música electrònica, peces d vídeo en pantalla plana i obres per a ser emeses en televisió.

Més de dues-centes candidatures d'una seixantena de països s'havien presentat a aquesta edició del premi internacional Catalunya, atorgat anualment per la Generalitat per a distingir aquelles persones que han contribuït decisivament amb la seva tasca creadora a desenvolupar els valors culturals, científics i humans./ Vilaweb



Entrades populars