Marta Casals a l'Espai Cultural Francolí


Marta Casals, artista plàstica nascuda a Figueres l’any 1976, llicenciada en Belles Arts i graduada en Disseny Gràfic, ens presenta la seva obra en la que fins la data és l’exposició individual més completa en una galeria d’art de Barcelona, l'Espai Cultural Francolí, seu de teresarius: promotors d'art, del 4 al 30 de juny de 2009. 

En aquesta exposició es reuneixen dues etapes del treball que Marta Casals ha desenvolupat durant els darrers anys. La primera, “l’univers de la dona”, la va iniciar el 2007 amb una sèrie de dibuixos i pintures on explora la figura femenina, on les pintures mostren diverses actituds davant la vida a través de diversos flashos captats pel pinzell. 

A partir dels primers esbossos d’aquesta sèrie, varen anar sorgint pintures sobre tela de mides més grans on va començar a introduir nous elements, com per exemple la sèrie finestres, elements de l’exterior que li van cridar l’atenció i va escollir amb gran encert. Altres pintures són fruit d’investigació amb diversos materials, com la pintura sobre seda i les superposicions de materials. Aquesta tècnica mixta li ha permès crear unes textures, uns colors i unes transparències que la fan sentir més a prop del que vol expressar, sorgeixen figures que combinen l’expressivitat i la transparència, són translúcides i fràgils, i a la vegada d’una forta personalitat.

La segona etapa d’aquesta exposició gira entorn els “temes urbans”, tot i això la presència de la figura humana persisteix, i en totes les obres la dona continua com a protagonista principal, tot i que d’una manera diferent, ara ja integrada en la vida urbana i interrelacionant-se; al mateix temps plasma els instants de la vida quotidiana d’aquests personatges i de la realitat que les envolta. Aquestes dones que passegen, parlen i viuen dins de la ciutat, podrien ser les mateixes que en la primera etapa miraven l’exterior des de la seva finestra; ara ja han sortit al món, ja participen d’ell, més segures, creant un cercle que ve de l’interior i s’expandeix. Així les obres de Casals mostren l’evolució de la dona i també de la mateixa artista: ara ja caminen més segures. 

L'Espai Cultural Francolí aprofita aquesta exposició per fer tot un seguit d'activitats paral.leles entorn a la figura de la dona (cal fer reserva prèvia): 

  • - Div. 5 i Dis. 6, de 17 a 20 h. Passejada 'Barcelona des de la mirada de la dona' a càrrec de ConèixerBCN.
  • - Dimecres 10 juny, 19 h. Conferència d’òpera 'Carmen de Bizet' a càrrec de Pere Zanuy.
  • - Divendres 12, de 16 a 20 h. Taller d'autoestima interactiu 'Estimat i mimat' a càrrec de Mar Galindo.
  • - Dissabte 13, de 10 a 14 h. Curs de Fotografia “La dona i la fotografia. Davant i darrera la càmera' a
  •   càrrec de TRÉBOLBCNART.
  • - Dijous 18, 19.30 h. Tast de vins 'La dona i el vi' a càrrec de Emma Giné.

Espai Cultural Francolí

Francolí 13-15 principal, 08006 Barcelona

info@teresarius.com - 932 389 877 / http://www.teresarius.com

Inauguració: dijous 4 de juny a les 19.30 hores /
Dates: del 4 al 30 de juny de 2009

Horari: dilluns a divendres de 10 a 14h i de 16 a 19h. Dissabtes visites concertades




Entrades populars