VI edició del Festival de Cinema d'Alacant



Cinc TV-movies, de les 18 presentades, competiran en la VI edició del Festival de Cinema d'Alacant, que es farà de l'1 al 6 de juny, segons han indicat hui en un comunicat fonts de l'organització del certamen, els qui han indicat que els realitzadors dels curts elegits per a competir són Silvia Munt, Carlos Pastor, Sergio Sánchez, Jesús Font i Rafa Montesinos.

El diputat de Cultura, Pedro Romero, i el director del Festival de Cinema d'Alacant, Vicente Seva, han presentat hui les pel·lícules que participaran en la secció de TV-movie del certamen cinematogràfic. La presentació ha comptat també amb la presència de dos dels membres que integren enguany el Jurat Oficial del festival, el director de cinema David Valero i el director del Festival Premis Tirant a la Indústria Audiovisual Valenciana, Francesc Fenollosa.

En esta ocasió, s'han seleccionat cinc pel·lícules a concurs, segons ha explicat Seva, qui ha destacat que el jurat encarregat de de la preselecció "cada vegada ho té més difícil a causa de l'alta qualitat de tasques que s'estan rebent".

Entre estos llargmetratges, es troba la pel·lícula del director Carlos Pastor, titulada 'Comida para gatos', que narra una història centrada en les relacions personals i en aquelles coses que s'oculten en la vida; així com l'obra de Sergio Sánchez que debuta com a director amb 'Les mans del pianista', la seua primera creació en la pantalla després de treballar com a guionista de 'El Orfanato'.

Durant l'acte d'este matí, també s'ha donat a conèixer la composició del jurat oficial que en aquesta ocasió estarà presidit per l'exdirector de Versió Espanyola, Santiago Tabernero, i integrat per l'actor Armando del Río; la cap de coproducció i drets d'antena de Televisió Valenciana, Joana Chilet; el director de cinema David Valero i del director del Festival de Premis Tirant, Francesc Fenollosa.

Estos professionals atorgaran el premi a la millor pel·lícula per a televisió, i els premis per als millors tres curts, dotats amb 4.000, 3.000 i 2.000 euros respectivament, a més de reconeixements per al Millor Guió, Millor Fotografia, Millor Director, Millor Actor i Millor Actriu en la secció de curtmetratges.

Durant els dies 2 i 3 de juny diversos punts de la ciutat acolliran les projeccions de les cintes a concurs amb entrada lliure per al públic. Els premiats es donaran a conèixer durant la gala de clausura que es farà el dia 6 de juny al Castillo de Santa Bárbara, on a més es lliurarà un reconeixement especial al conegut actor espanyol Jacinto Molina Álvarez, més conegut com a Paul Naschy, per la seva destacada trajectòria professional en el cinema de terror.

Alhora, el director del festival ha anunciat que el Jurat de la Crítica estarà format per August González, Beatriz Martínez, Antonio Dopazo, Gonzalo Eulogio Llorens i Mario Jiménez. Este jurat serà el responsable de lliurar el primer premi de la Crítica al millor curt i el premi de la Crítica a la millor TV-movie.

En esta ocasió, al la Diputació Provincial d'Alacant col·laborarà amb el Festival de Cinema mitjançant el patrocini del Primer Premi al Millor Curtmetratge, dotat amb 4.000 euros./
EP

Entrades populars