Biennal d'Art Contemporani Català a Mollet

Avui dijous 4 de juny, a les 20 h. s'inaugura la XVI Biennal d'Art Contemporani Català  al Museu Abelló de Mollet del Vallès
 
L'ajuntament de Mollet del Vallès, sempre sensible als temes artístics, s'ha identificat plenament amb aquesta biennal d'art jove que uneix poblacions catalanes i andorranes, en un afany d'impulsar l'art més jove i innovador que actualment està sorgint a ambdós principats. Mollet del Vallès manté viva la flama cultural i en aquest context viu activament els esdeveniments culturals, apostant per l'art contemporani, acollint novament la Biennal d'Art Contemporani Català. 

La Biennal d'Art Contemporani Català està organitzada per Canals-Galeria d'Art de Sant Cugat i a Mollet del Vallès qui l'organitza és l'Ajuntament, essent ja una de les ciutats històriques d'aquesta biennal perquè hi participa des de fa moltes edicions. D'aquesta manera contribueix a difondre l'art més jove i més nou d'una manera descentralitzada. En la present edició hi participen 9 artistes joves, que han estat seleccionats per un jurat, mitjançant convocatòria pública.

Aquesta biennal és una exposició única a Europa per les seves característiques i mostra algunes de les tendències plàstiques més representatives de l'art català del moment actual.

La biennal 2008 és un impuls a l'art d'avui i una motivació de la societat vers l'espiritualitat de l'ésser humà. També és una mostra de la diversitat de formes i sensibilitats de joves artistes de diferents procedències, per a crear un món diferent mitjançant l'art. És el diàleg entre cultures creatives.

En moments de canvis constants de la societat actual, la XVI Biennal d'Art Contemporani Català 2008 vol ser un toc d'atenció dirigit a la societat, mostrant alguns dels artistes més creatius del nou segle, que parlen de la diversitat cultural mitjançant  les arts visuals.

JURAT

El jurat representa el sector de les arts plàstiques a Catalunya i enguany està format per: Lluís Campins, director del Museu de Sant Cugat; Josep Canals, director de la Biennal i membre d'(art)catalunya; Ester Ferrando, artista plàstica de Reus; Mireia Guillaumes,  Historiadora i crític d'art de Girona; Antoni Jové, Historiador de l'Art i coordinador del Centre d'Art La Panera de Lleida;  Àlex Mitrani, crític d'art i comissari independent de Barcelona i Carlos Velilla, vicedegà de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona. 

ARTISTES PARTICIPANTS:

David Bonet, Narcís Díaz, Katherinne Fiedler, Lola Lasurt, Pablo Lerma, Elisa Munsó, Maria Padilla, Carlota Polo i Daniel Rodríguez.

ITINERARI

Sant Cugat (ciutat inaugural), Lleida, Cambrils, Encamp –Principat d'Andorra-, Rubí, Vilafranca del Penedès, Olesa de Montserrat, Mollet del Vallès, Llinars del Vallès, Sant Feliu de Llobregat, Gavà i Manlleu (ciutat de cloenda).

NOVES TECNOLOGIES

La Biennal aposta un cop més per les noves tecnologies, i el catàleg s'edita amb suport paper i també té una pàgina web, www.canals-art.com/biennal.html on s'hi pot trobar tota la informació en català, castellà i anglès. A nivell general, la Biennal està organitzada per Canals-Galeria d'Art i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la col·laboració dels ajuntaments que fan possible el seu recorregut itinerant, també col·labora la CAM –Caja Mediterráneo- i Òmnium Cultural. 

 

Organitza: Ajuntament de Mollet del Vallès
Organització general: Canals Galeria d'Art

Amb el suport de: Generalitat de Catalunya

Col·labora: CAM
i Òmnium Cultural
 
Més informació: Sra. PEPA VENTURA, Gerent del Museu ABELLÓ, Tln. 93-544 50 99

Entrades populars