Ruth Martín a Olokuti

En el moment en què David Bowie va seleccionar aquells cigarrets per posar-se a la pel·lícula "Dins del Laberint", poc després Ruth Martín va fer el seu primer quadre d'aquarel·les. L'experiència es va desenvolupar amb tota normalitat, com la pel lícula.
De jove, Ruth volia ser veterinària. Tenia una gran quantitat de cucs de seda ficats en una caixa on els donava de menjar fulles de morera i una gàbia plena de canaris que curiosament cap s'assemblava al famós canari a tot el món conegut com Piolín. Aquests cantaven i no parlaven.

A l'adolescència, intentà salvar algun ratolí, alguna sargantana, aranyes, ... un dia, inesperadament, les mans li havien crescut moltíssim. Intentà una tarda salvar una formiga però aquesta era tan delicada que Ruth, amb les seves manasses, la va escarxofar. El seu pare va pensar en usar-la com a tauleta auxiliar però no va funcionar, ella es movia molt.

Passats els anys, Ruth va decidir que a les seves mans només podia tenir coses, no éssers vius, i va trobar uns llapissos de colors, va comprovar que no se li morien a les seves mans i així va començar a pintar.

Exposició Ruth Martín
Olokuti Club (Carrer Astúries, 36)
Gràcia, Barcelona
10 de Juliol - 30 de Juny

Entrades populars