Retrospectiva de Guinovart a la Mayoral

La Galeria Mayoral de Barcelona reuneix en una exposició 16 obres de l'artista Josep Guinovart (1927-2007) en què es troben representats alguns dels moments més rellevants de la seva trajectòria. La mostra es podrà veure a la capital catalana fins al 17 de juliol.

L'exposició, en preparació durant dos anys, presenta peces entre les quals destaca una obra mixta i 'collage' sobre fusta i l'obra 'Els ceps i la nit', del 2007, així com una obra cedida per la Fundació Carmen i Lluís Bassat i dues peces de la Fundació Alorda-Derkel.

És la primera vegada que la Galeria Majoral organitza una exposició monogràfica de Guinovart, que des de fa anys forma part de les exposicions col·lectives i té presència en les fires on assisteix la galeria.

Guinovart va destacar en l'activitat de pintor, dibuixant i gravador. Una vegada finalitzats els seus estudis en la Llotja i al Foment d'Arts Decoratives, va aconseguir una beca per fer un viatge a París de cinc mesos el 1953. A la seva tornada, va iniciar una decantació cap a l'art abstracte i informalista.

Entre la seva obra plàstica i el seu entorn vital, constituït per la naturalesa, el camp i la terra, es genera un diàleg, manifestat a través de símbols que formen una poesia subjectiva. El 1994, va inaugurar un museu en Agramunt (Lleida), dedicat a la seva obra.

Entrades populars