Art Lovers



El proper 16 de desembre s'inaugura Art Lovers. Algunes controvèrsies a l’entorn de la topografia de l’art a l'Espai d'Arts de Roca Umbert. Comissariada per Oriol Fontdevila, l'exposició reuneix dos projectes en una mateixa exposició: Inventari d'Art, de Mireia C. Saladrigues, i Sala Miró, d'Annibal Parada.

Veïns de Granollers han participat en el projecte Inventari d’Art, i estudiants de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i de l’Institut d’Educació Secundària Celestí Bellera de Granollers en el projecte Sala Miró. Amb aquesta iniciativa es pretén que enfront l'actitud reverencial i obedient, sovint silenciosa i distingida, que s'ha procurat que adoptés el públic de museus davant l'art, amb Art Lovers s'intenta donar peu a un altre tipus d'aproximació i intervenció més crítica.

El procés de producció d'Inventari d'Art ha partit de l'entrevista a 26 persones de Granollers que es consideren propietàries de quelcom valorat com a artístic. L'artista ha esta realitzant les entrevistes als domicilis d'aquestes persones, i allà, en el seu entorn domèstic, han parlat extensament sobre l'objecte escollit, sobre el seu valor artístic, fotografiant la peça i efectuant una fitxa de catalogació museística. El mètode per escollir les persones ha estat en sí també peculiar, ja que partint de la guia telefònica es van triar a l'atzar 4 persones en què el cognom comencés per cadascuna de les lletres de l'alfabet català. Un cop triades se'ls va fer arribar una carta explicant el projecte i a partir d'aquí es realitzava l'entrevista en el propi domicili.

Com a punt de partida del projecte Sala Miró l'artista planteja l'extracció d'una paret de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona la qual s'utilitza com a sala d'exposicioins dels projectes dels estudiants. Aquesta acció és la que serveix com a pretext per iniciar tot el procés artístic i de debat amb els estudiants de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i de l'IES Celestí Bellera de Granollers.

Com a activitats complementàries que es duran a terme durant l'exposició hi ha tres converses previstes on es debatrà sobre Art i vida quotidiana, Art i desobedència, i per últim Art i educació. Manel Clot, ferranElOtro, Luz Broto, i el col·lectiu LaFundició són els convidats a les converses. També s'oferiran visites comentades per al públic de l'exposició i visites concertades per a centres d'educació secundària i batxillerat.

Més informació: www.fabricadelesarts.cat

Entrades populars