Videojocs i joguines a l'Arts Santa Mònica

Arts Santa Mònica (Asn) acull des d'avui les exposicions 'Societats virtuals. Gamer's edition' i 'La col·lecció de col·leccions de Guy Seltz'. La primera d'aquestes és un recorregut per la història dels jocs virtuals, mentre que la segona és una gran recopilació de joguines d'època.

'Societats virtuals. Gamer's edition' es divideix en quatre apartats, el primer dels quals aborda el joc de guerra, inventat a la Prússia del primer terç del segle XIX, i preveu l'evolució de les seves mecàniques fins al joc de rol i la seva translació al joc de rol massiu en línia.

La segona part estudia el concepte d'avatar, originari de la mitologia hindú, i la seva implantació en els videojocs sota el gènere del 'God Game' (Joc de Déu, en català) . La segueix un ampli apartat que ofereix una anàlisi dels videojocs de rol massiu a la xarxa.

L'últim àmbit aborda la influència dels mons virtuals en el món real, i la seva gran capacitat per exercir de laboratori social.

L'altra exposició que s'inaugurarà demà també pertany al món del lúdic, però és ben diferent. Es tracta de la col·lecció de joguines d'època que Françoise i Guy Selz van reunir durant 50 anys (1925-1976), i que ells mateixos han estat completant fins a l'extrem d'influenciar el grup d'artistes catalans instal·lats a París.

Aquesta "col·lecció de col·leccions" recopila cromolitografies, papers, reliquiaris, creus, exvots, ocells, nines, animals, màscares, soldats de plom, imatges populars, quadres de cromos, i vaixells, entre molts altres objectes.

Les dues mostres es podran veure fins a l'11 d'abril, i completen el programa centrat en les "narrativitats", que complementen les altres dues exposicions en curs, 'Monzó' i 'Cultures del canvi'. /EP

Entrades populars