Espanya es vol fer amb l'obra de Maspons?

El fotògraf català Oriol Maspons ha negat avui que tingui cap contacte amb el Ministeri de Cultura per vendre el seu arxiu, i, és més, mai ha tingut la intenció de vendre'l, ha dit avui. Ho ha dit després de les informacions publicades avui que el Ministeri negocia amb la família Maspons per comprar l'arxiu, en què també estan interessats el Museu d'Art Contemporani de Barcelona (Macba) i el Museu Nacional d'Art de Catalunya (Mnac).

"Sóc molt amic de David Balsells (responsable de fotografia del Mnac), i si tingués alguna obligació amb algú és amb el Mnac, que ja té fotografies meves", ha sentenciat Maspons. Fonts del Macba han informat a Europa Press que fa mesos que estan en converses amb el fotògraf però "no hi ha res lligat". La intenció del Macba seria incloure l'arxiu Maspons al centre d'Estudis i Documentació (Cedoc) del museu.

Segons el fotògraf, "seria una cabronada" cedir o vendre l'arxiu al Macba sent amic íntim de Balsells, que és "l'única persona que em mereix confiança. No perquè els altres no la mereixin, però és el meu amic", ha dit. Maspons (Barcelona, 1928), que va treballar gairebé una dècada a la revista 'Intervíu', ha considerat que el periodista que ha tret la notícia de les negociacions per a la venda del seu arxiu "havia de tenir poca feina" i ha volgut "aprofitar l'escàndol" de la venda de l'arxiu Centelles per fer una segona part./EP

Entrades populars