Inversions en patrimoni al País Valencià

Una imatge de la galeria daurada del Palau Ducal dels Borja a Gandia.

Actualment hi ha en marxa a les províncies d'Alacant, Castelló i València un total de 25 actuacions amb càrrec a l'1% Cultural que suposen una inversió d'aproximadament 21 milions d'euros destinats a conservar el patrimoni, segons ha informat la Delegació de Govern espanyol en un comunicat. 

En concret, a la província de València li corresponen 12 projectes; a la d'Alacant, vuit actuacions, i cinc a la província de Castelló. Entre les quals  destaquen els més de 2,3 milions d'euros que es destinen a la rehabilitació del Convent de Sant Francesc per al Centre Cultural En Viver (Castelló), o els 2,6 milions d'euros destinats a la rehabilitació de l'antic temple de San Nicolás a Requena (València).

El delegat també ha destacat els més de 3 milions d'euros destinats als museus de la rajola en Ona i L'Alcora, a la província de Castelló, i la inversió de 3,6 milions d'euros en rehabilitació de castells al llarg de tota la Comunitat, com en les localitats de Petrer, Sax, Cullera, Riba-roja del Túria, Ona o Llutxent.

Una altra mostra és la celebració del cinqué centenari del naixement de Sant Francesc de Borja, amb més d'1,1 milions d'euros destinats a la restauració de les pintures murals de la galeria daurada del Palau Ducal dels Borja a Gandia (València).

Entrades populars