La Nina, processó cultural a Xile


Santiago de Xile

'La Nina' és l'últim projecte d'art finançat durant el Govern de la presidenta xilena Mitchell Batchelet. La cap d'estat va invertir durant el seu mandat en art i cultura, com una manera de millorar la qualitat de vida a Xile. Amb aquest projecte, que tanca el periode, finança durant 2 anys a un equip de 120 persones, que treballen esforçadament per donar vida a una nina gegant i al seu amic 'La escafandra' i per generar, al capdavall, un ambient de commoció i alegria a l'estil dels grans carnestoltes.

La processó es va realitzar el Diumenge 31 de gener, i va durar aproximadament 6 hrs, durant les quals va recórrer 'La Alameda', des de la plaça Itàlia, direcció a ponent. Una distància aproximada de 1,2 km.

La bella i multitudinària processó (450.000 persones aproximadament) començava amb la nina dormint. Després, en despertar-se, arriba
seu amic 'Escafandra'. Finalment, el tancament de l'acte va ser el més inspirador i bell, quan 100 querubins d'uniforme vermell fan volar el gegant de l''Escafandra'.


Paulina bedrack

Artista resident
Associacio Cultural Taller Napols


Entrades populars