Conveni de col·laboració entre Òmnium i la Biennal d’Art Contemporani Català

 
Aquest matí ha tingut lloc la signatura del conveni de col·laboració entre Òmnium i la Biennal d’Art Contemporani Català. Des de la seva creació l’any 1977 -la primera nascuda en democràcia -, la Biennal ha tingut per objectiu mostrar i promocionar l’art jove del país, aproximant les noves creacions a la ciutadania de Catalunya i del Principat d’Andorra. Per aquest motiu la Biennal consta d’una exposició itinerant per tot el territori, integrada per les obres d’onze joves artistes catalans seleccionats pel jurat de la Biennal d’entre totes les propostes presentades.

Fer promoció i difondre la cultura catalana és un dels principals objectius d’Òmnium, per la qual cosa l’entitat s’ha compromès a col·laborar en l’edició 2010, vincle que s’estreny després de col·laborar ja en les dues edicions anteriors.

El conveni, formalitzat a la seu nacional d’Òmnium, l’han signat, d’una banda, el president de l’entitat, Jordi Porta, i de l’altra, el director i creador de la Biennal d’Art Contemporani Català, Josep Canals.

Jordi Porta apuntava la importància de donar suport a la cultura “en les seva vessant plàstica” ja que les diferents formes d’art creen “referents de país”. Josep Canals, al capdavant d’aquest projecte ininterromput durant els darrers 30 anys, expressava la necessitat de donar projecció a aquest “llenguatge universal”, “més fort que mai en moments de crisi”, i que dóna a conèixer el talent de joves creadors del nostre país”. “Cal recordar que Catalunya és una potència mundial en art”.

La biennal que engegarà el proper mes d’abril i acabarà el setembre de 2011, s’inaugurarà la darrera setmana d’abril a Sant Cugat.


XVII Biennal
Carrer de la Creu, 16
Tel/Fax: 93 675 49 02 08172 Sant Cugat -Barcelona-
galeriacanals@canals-art.com
www.canals-art.com

Entrades populars