El director del MuVIM dimiteix per la censuraEl director del Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM), Romà de la Calle, ha presentat la dimissió per no compartir la decisió de la Diputació de València, que gestiona el museu, de fer retirar les fotos de l'exposició 'Fragments d'un any' sobre política valenciana, entre les quals n'hi ha de relacionades amb el cas Gürtel. Per això, la Unió de Periodistes Valencians (UPV), responsable de l'exposició, va decidir de cercar un altre local per a exhibir les fotos.

De la Calle ha explicat aquest matí que ha pres aquesta decisió està justificada per dos motius 'molt clars i senzills': el primer, per la retirada de fotografies de l'exposició; i el segon, més important, per la informació publicada a alguns mitjans de comunicació que citaven fonts de la Diputació, segons la qual la decisió de retirar algunes fotografies era un acord amb el director. De la Calle ha negat que hagués existit aquest acord i ha dit que l'ordre fou donada 'des de dalt' i que ell no hi tingué res a veure. 'Tinc certa dignitat i no puc acceptar aquest tipus de decisions', ha reblat.
Per de la Calle, les fotografies de l'exposició són 'normalíssimes, després de l'any que ha tingut el País Valencià'. 'Se sabia que l'exposició reflexaria allò que va passar al 2009 i s'havia fet amb continència', ha dit de la Calle. En la seva opinió, 'la desmesura és el que ha passat després i la retirada és errònia i equivocada'.
L'exposició fou inaugurada dijous passat i recull noranta fotografies de reporters valencians sobre actualitat. La UPV va comprovar que la Diputació havia retirat les de política, moltes de les quals es referien al cas Gürtel.
El president de la Diputació, Alfonso Rus, va arribar a apel·lar a la llibertat d'opinió per retirar l'exposició. 'La llibertat d'expressió no vol dir que hom no tingui llibertat d'opinió', va dir Rus, per qui la decisió de retirar part de les fotografies era deguda al fet que aquestes 'no eren positives en un marc que no comporta política'./Vilaweb

Entrades populars