Fons Nacional de Compra d'Obres d'Art

El Consell Nacional de la Cultura i les Arts (Conca) tardarà "uns mesos" a realitzar el Fons Nacional de Compra d'Obres d'Art que li va encarregar la Conselleria de Cultura perquè prima negociar amb ella el seu contracte programa, que preveu tenir llest abans d'estiu, dos anys després que el Parlament aprovés la creació del Conca.

Segons han informat a Europa Press fonts del Conca, membres d'aquest ens i de Cultura es reuneixen cada quinze dies per perfilar el contracte programa a "tres o quatre" anys vista. Es tracta més de decidir les competències que li atribueixen al Conca i no tant el pressupost, han advertit aquestes fonts.

Per part de la Conselleria assisteixen a la reunió el titular, Joan Manuel Tresserras, i el secretari general, Lluís Noguera; per part del Conca, el seu president, Francesc Guardans, i els vicepresidents, Pilar Parcerissas i Manuel Forcano.

El Fons Nacional de Compra d'Art es crearà amb la intenció d'evitar un altre 'cas Centelles', segons ha dit el president del Conca, Francesc Guardans, en una comissió parlamentària el febrer.

Un altre assumpte que hauria de precedir al tema encarregat per la Conselleria és la seu provisional a la qual es mudaran abans d'ocupar el Borsí de Barcelona, han confiat aquestes fonts del Conca, ja que a l'actual emplaçament no tenen "ni sales de reunió".

La seu definitiva serà el Borsí, però no podran estrenar-la fins a dins d'uns tres anys perquè requereix d'una "reforma important": pel seu mal estat fins i tot s'ha enfonsat la teulada, han indicat fonts del Conca.

Ajuts 2010

A continuació us presentem la informació general sobre els nous Ajuts del CoNCA. Les bases de cadascuna de les convocatòries, així com els formularis de sol·licitud, es faran públics a partir del proper mes de Març un cop hagin estat publicades al DOGC. El termini de presentació de projectes és el proper 27 d'abril.

Entrades populars