Santes Creus és l'escenari d''El Monjo'

El Monestir de Santes Creus (Alt Camp) acull aquests dies el rodatge de la pel·lícula 'El Monjo', dirigida pel realitzador francoalemany Dominik Moll. El personatge principal està interpretat per l'actor Vincent Cassel (Ocenan's 12), tot i que a la pel·lícula apareixen altres reconeguts actors com Geraldine Chaplin, Sergi López, Jordi Dauder o Javivi Gil.

La pel·lícula és una adaptació d''El Monjo', una obra clau de la literatura gòtica publicada el 1796 per Matthew Lewis. Narra l'ascens i caiguda del monjo caputxí Ambrosio (Vincent Cassel), que és abandonat a les portes d'un monestir sent un nounat i el crien els monjos. Aviat es converteix en un home molt admirat per la seva eloqüència i aptituds com a predicador, però també objecte de moltes enveges.

L'ingrés en el convent d'un misteriós novici --una bella jove que, en realitat, s'amaga darrere d'una màscara de cera i que ha estat enviada pel diable (Sergi López) per corrompre Ambrosio-- canviarà el rumb de la seva vida. De mestre venerat i virtuós passarà a ser considerat un heretge criminal, acusat pel Tribunal de la Inquisició de pactar amb el diable.

El director ha presentat el començament del rodatge aquest dimarts a l'interior del Monestir cistercenc, acompanyat per alguns dels actors del repartiment.

L'actor Sergi López ha explicat que el seu personatge és petit i que apareix al principi de la pel·lícula, i "instal·la un misteri sobre ell". L'actor ha revelat que no és la primera vegada que fa de diable ja que va fer de Satanàs a 'Els Pastorets', tot i que està "és una altra versió del Satanàs".

Jordi Dauder interpreta el paper del Pare Miquel, que recull 30 anys abans Ambrosio quan és un nounat i "el transforma en certa manera en el seu fill, ja que li ensenya la càtedra de llançar aquests missatges religiosos i tenen una relació molt tendra", ha comentat l'actor. "El guió em va interessar per la part onírica i surrealista que té".

Geraldine Chaplin fa el paper d'una abadessa "que és més dolenta que un dolor" segons paraules de l'actriu, "és dolenta, cruel, obtusa i vanitosa, té un quadre d'ella mateixa al seu despatx" i ha afegit que "és un honor i un plaer tan gran estar en aquesta pel·lícula".

L'actor Javivi Gil, interpreta el germà Andrés "una espècie de secretari del monestir" que, segons l'actor, "intenta crear harmonia i consens en el món dels frares i és l'encarregat de tutelar el camí brillant d'Ambrosio, també és el metge i exorcista del monestir i és molt bondadós".

El rodatge, que va començar el 19 d'abril a Santes Creus, durarà 12 setmanes, tot i que també es filmarà en ciutats com Girona, Tudela i al sud de França. El pressupost de la pel·lícula és d'11 milions d'euros. Es tracta d'una coproducció francoespanyola en la qual participen la productora francesa Diaphana Films i les espanyoles Morena Films i Estrategia Audiovisual.

El film, és el quart llargmetratge de Dominik Moll després de 'Intimité' (1994), 'Harry, un amigo que os quiere' (que va competir a Canes el 2000 i va guanyar quatre premis César el 2001), i 'Lemming', que va inaugurar la competició del festival de Canes el 2005./EP

Entrades populars