XVII Biennal d’Art Contemporani Català


Avui dijous 29 d’abril a les 20 h. s’inaugura la XVII edició de la Biennal d’Art Contemporani Català, que mostra algunes de les tendències plàstiques més representatives de les arts visuals que en aquests moments fan els artistes joves del país.

Amb la inauguració de la biennal, Sant Cugat es converteix novament en el punt d’inici i seu de l’art més jove. Aquesta es la Biennal mes antiga de Catalunya, nascuda a aquesta ciutat en l’any 1977 i que ha estat representativa de l’art nascut amb la democràcia. La biennal finalitzarà el mes de desembre del 2011, a la ciutat de Tarragona, després de recórrer diverses ciutats catalanes.

Després de revisar 120 dossiers, el jurat ha seleccionat l’aportació plàstica dels artistes següents: Laura Cuch, Mar Garcia, Daniel Gasol, Míriam Grau, Mercè Hernández, Antoni Hervás, Tamara Kuselman, Daniel Lumbreras, Ariadna Mangrané, Virginia Vallilengua i Zosen.
 
El jurat ha estat format per Lluís Campins, director del Museu de Sant Cugat; Antoni Jové, historiador de l’art i coordinador del Centre d’Art La Panera de Lleida; Àlex Mitrani, crític d’art i comissari independent, Josep Montoya, vicedegà de Cultura i Estudiants de la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i Aureli Ruiz, artista plàstic i visual.

La Biennal, nascuda l’any 1977, és la mostra d’art jove amb més tradició de Catalunya i és itinerant per diverses ciutats i poblacions del territori català. La Biennal 2010 aposta un cop més per les noves tecnologies editant un catàleg amb suport paper i també digital. Es pot consultar a la web:  http://www.canals-art.com/biennal2010.html
 
Les ciutats que acullen la XVII edició són: Sant Cugat del Vallès, Cambrils, Mollet del Vallès, Rubí, Reus, Vilafranca del Penedès, Olesa de Montserrat, Manlleu, Tortosa, Lleida, Tàrrega i Tarragona.
 
La Biennal d’Art Contemporani Català està organitzada per Canals Galeria d’Art i el Museu de Sant Cugat amb el suport de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Sant Cugat i diferents ajuntaments i institucions públiques i privades de les diferents poblacions de l’itinerari. Col·laboren Òmnium Cultural, el Club de Cultura Tr3sC i Caja Mediterráneo (CAM).

Galeria Canals
Carrer de la Creu, 16
Tel/Fax: 93 675 49 02
08172 Sant Cugat
galeriacanals@canals-art.com
www.canals-art.com

Entrades populars