Expos de la 3a Marató Artística per Colòmbia



Una de les obres de Mario Torino, pintor argentí afincat a Catalunya.

La Marató artística 'Per Colombia 'Un cant a la Vida' enguany arribarà a la seva tercera edició i una vegada més tindrà lloc al Centre Cultural La Farinera del Clot.

La marató concentrarà el gruix d'activitats culturals durant tota la jornada d'aquest dissabte, 29 de maig del 2010. Tanmateix, ja podem fer un tasta d'algunes de les activitats programades. Així tenim que aquest dijous 20 de maig del 2010, a partir de les 19:00h., s'inicia el programa d'exposicions que aquesta vegada estarà situat al Centre Cívic Sant Martí. L'acte comptarà amb l'actuació, a les 20:00 hores, del grup Balam.

Exposició Memòria d'un oblit / Els projectes de vida de milers de persones, defensors de drets humans, dirigents socials, activistes polítics, camperols, indígenes, estudiants, dones; han estat destruïts pel terrorisme d'estat en tants llocs del món: Argentina, Xile, Espanya, Perú, Colòmbia .... Víctimes les veus pretendre ser silenciades pel poder imposat sobre la por i la mort. Veus que es converteixen en crit i testimoni, en part de la memòria col.lectiva, de la memòria de les lluites per la dignitat dels pobles. El Col.lectiu Maloka, en l'exposició Memòria d'un Oblit, en el marc de la seva Jornada de Cant a la vida, fa un homenatge a tants éssers humans i a la lluita per la memòria i contra la impunitat, recollint aquests treballs que són una petita mostra de l'aportació per la memòria fan des d'institucions, víctimes, artistes, organitzacions.

Exposició Desapareguts Assassinats / Mario Torino és un pintor argentí que viu a Catalunya des de fa més de vint anys. L'horror de la dictadura militar que va viure el seu país, amb xifres de 30mil detinguts desapareguts, i el debat públic obert amb ocasió dels judicis a alguns dels militars responsables de greus violacions als drets humans, que posa la veu de les víctimes en un primer ordre, es reflecteixen en aquest muntatge que combina la poesia de Juan Gelman amb les diferents formes de memòria simbòliques utilitzades a l'Argentina. El que intenta la instal lació 'Desapareguts i assassinats' és fer un homenatge a la memòria de les seves vides, sense oblidar l'horror dels seus morts.Exposició Fotogràfica 'Recordar des del cor': les víctimes en la memòria

La Taula Catalana per la Pau i els Drets Humans a Colòmbia és un espai format per ONG's, sindicats, administracions públiques i entitats del món acadèmic que va sorgir l'any 2002. Els objectius principals de la Taula són la promoció i protecció dels Drets Humans a Colòmbia així com donar suport a una solució políticanegociada. Amb l'exposició 'Recordar des del cor: les víctimes en la memòria' la Taula pretén presentar algunes de les experiències que des de les víctimes es venen construint per recuperar la memòria històrica i així aportar a superar la impunitat.

Exposició fotogràfica de desplaçades per la guerra a Colòmbia / Aquesta exposició s'emmarca en una campanya de sensibilització que vol donar a conèixer una crisi humanitària a Colòmbia sense precedents. Atelier agraeix a les persones que han fet possible amb les seves fotografies i els seus textos aquest projecte. Professionals que juntament amb ONGD, associacions i agències han cedit aquest material: Catalina Cárdenas (Colòmbia) i Sisma Dona, Cristina Francesconi (Itàlia) i Cesvi, Mar Martínez i Carnicer / marblava (Espanya) i la Xarxa Europea de Germanor i Solidaritat amb Colòmbia (Xarxa d'associacions), Fernando Bustamante (Espanya) i FIADELSO (ONGD), Jorge Mata (Espanya) i Surimages (Agència Internacional de Premsa). Els textos que acompanyen les fotos són de Susana Fortes, escriptora, columnista i finalista del Premi Planeta de l'any 2003 amb la seva novel·la 'L'amant albanès'.
/ Llatins per Catalunya

Entrades populars