Tarragona, Capital de la Cultura Catalana 2012

La ciutat de Tarragona ja és oficialment la Capital de la Cultura Catalana 2012, segons l'acord que han signat avui l'alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, i el president de l'organització Capital de la Cultura Catalana, Xavier Tudela.

A la firma també han assistit el regidor de Cultura i Patrimoni Cultural de la Capital de la Cultura Catalana Badalona 2010, Mateu Chalmeta; la comissària de la Capital de la Cultura Catalana Escaldes-Esgordany 2011 (Andorra), Montserrat Planelles, i el regidor de joventut d'aquest comú andorrà, Àlex Molina.

L'alcalde de Tarragona ha comentat que aquesta capitalitat suposarà a la ciutat un increment de les activitats culturals, una cosa que els ha fet replantejar-se "moltes coses per emprendre nous projectes amb més vitalitat".

Pel llegat romà que comparteixen Tarragona i Badalona, Ballesteros ha assegurat que "en algun moment" hauran d'iniciar la "xarxa de ciutats catalanes de la romanitat".

Tarragona serà la novena Capital de la Cultura Catalana, segons ha decidit un jurat format per la rectora de la Universitat de Girona (Udg), Anna Maria Geli; el rector de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), Antoni Giró; el rector de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Joan Josep Moreso, i el de la Universitat Jaume I de Castelló, Francisco Toledo./Vilaweb

Entrades populars