50 artistes homenatgen Miguel Hernández


Uns 50 creadors plàstics i escriptors rendiran homenatge a Miguel Hernández durant el centenari del seu naixement amb l'exposició 'La Memòria al Laberint' que tindrà lloc a Elx (Alacant) el 27 de juny, segons ha informat hui en un comunicat l'Ajuntament il·licità. El treball dels autors plàstics s'efectuarà públicament al parc Municipal d'Elx durant els dies 24, 25 i 26 del mes de Juny del 2010.

L'exposició dels treballs s'efectuarà al Centre de Congressos Ciutat d'Elx el dia 27 del mateix mes, i es mostrarà després de manera itinerant per diverses ciutats. Les obres dels artistes quedaran com a patrimoni de la ciutat, i l'exposició estarà instal·lada per a la seua conservació i exposició pública en un espai adequat encara per determinar.

L'alcalde d'Elx, Alejandro Soler, i l'artista Eutiquio Estirado, han presentat avui el projecte 'La memòria al laberint', que és un projecte en el qual participen cinquanta creadors plàstics de trajectòria nacional i internacional, a més d'escriptors actuals, que igualment participaran amb els seus comentaris entorn de l'obra de Miguel Hernández.

"Estem davant d'una de les activitats de més rellevància organitzada amb motiu del centenari del poeta i que va a tindre una enorme transcendència per al futur de la ciutat, ja que li va a donar una gran projecció nacional i internacional", ha indicat Soler que ha afegit que "cal destacar que totes les obres que formen este projecte van a quedar dipositades s Elx, en el que esperem siga el futur Centre d'Estudis Hernandins".

L'estructura de l'exposició ocuparà un espai aproximat de quatre-cents metres quadrats articulada d'acord amb grans superfícies murals. Les esmentades superfícies murals quedaran enllaçades unes amb altres conformant la paraula 'Miguel'.

L'exposició pretén ser una experiència "artístic - literària única, on es mostrarà tota una simbiosi d'universos propis i s'estudiarà el paradoxal, l'asincrònic, i tota una amalgama de codis visuals interrelacionats". L'objectiu és "transmetre l'esperit de l'obra d'Hernández facilitant visualment a una comprensió i interpretació contemporània de la mateixa"./EP

Entrades populars