'El relat de l'art' al Santa Mònica

El proper dimecres 30 de juny a les 19h a la Sala d'Actes de l'Arts Santa Mònica de Barcelona tindrà lloc la presentació de la publicació de la QUAM 2009 El Relat de l'Art, a càrrec d'Andrés Hipano, Félix Pérez-Hita, directors artístics de la publicació i Ramon Parramon, director d'ACVic Centre d'Arts Contemporanies de Vic.

La publicació ha estat editada per ACVic i Eumo Editorial i recull el plantejament proposat per Andrés Hispano i Félix Pérez-Hita com a directors artístics de l'anterior edició de la QUAM 2009.

La QUAM és una universitat d'estiu de les arts visuals que des de 1998 ha comptat amb la participació d'artistes i professionals de prestigi. En aquesta darrera edició la temàtica proposada, va consistir en analitzar la visió que es té del món de l'art des de l'audiovisual, la mediatització del treball de l'artista i la seva repercussió en el públic.

Arrel d'això es va portar a terme un taller amb l'objectiu d'obrir noves estratègies en un terreny sembrat d'arquetips, dubtes i provocacions sobrevalorades. Creuar l'audiovisual des de la ficció, el documental, la televisió, o el cinema amb le pràctiques artístiques permet eixamplar la perspectiva d'iniciatives que poden abordar una escena artística més diversa i complexa, alhora més pròpia de l'actual context contemporani.

El llibre compta amb textos de: Andrés Hispano, Félix Pérez-Hita, Anna Moreno, Jorge Luis Marzo, Núria Aidelman/Gonzalo de Lucas, Isaki Lacuesta, Lulú Martorell, Marcel Pié Barba i Carles Guerra.

I projectes de: Laia Solé/Tanit Plana, Jordi Lafon, Toni Ferrón / Juan Carlos Moreno, Montsita Rierola/La Saleta/ Ilaria Mauro, Anna Moreno/Joanot Cortés i Jordi Daví/ Joanot Cortés.

En motiu de la presentació del llibre també es farà una introducció a la propera edició de la QUAM 2010 que, amb el títol Entre escletxes. Ciutadanies i pràctiques artístiques en codi obert, incidirà d'una manera molt directa sobre les possibilitats d'acció que disposa l'art quan treballa amb experiències compartides amb altres agents que articulen projectes en el context de les ciutat contemporànies.
Amb el suport de: Generalitat de Catalunya. Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, Ajuntament de Vic i Diputació de Barcelona. Xarxa de municipis

Col·labora H. Associació per a les Arts Contemporànies, Escola d'Art i Superior de Disseny de Vic Universitat de Vic. Universitat d'Estiu, Ajuntament de Montesquiu Associació d'Artistes Visuals de Catalunya, Associació de Professionals de la Gestió Cultural de Catalunya.

Entrades populars