Jordi Isern guanya el Premi Vila Casas 2010

Obra 'Dualismes' de Jordi Isern, guanyadora del premi.

L'artista Jordi Isern ha estat el guanyador del Premi de Pintura 2010 de la Fundació Vila Casas, amb l'obra 'Dualismes'. El Conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, senyor Joan Manuel Tresserras, farà entrega del premi. L'exposició de les obres seleccionades es podrà visitar a l'Espai Volart2 (c. Ausiàs  Marc, 22) fins el dia 31 de juliol.

D'ençà l'any 2001, la Fundació Vila Casas convoca de manera rotativa, premis de pintura, escultura i fotografia que, a banda de promocionar el treball dels creadors contemporanis, possibilita incorporar nous llenguatges al fons d'art. Així doncs, els treballs d'artistes com ara, Joaquim Chancho, Gabriel, Javier Peñafiel, Victor Pérez-Porro o Francesc Ruestes, entre molts d'altres, han passat a formar part de la col·lecció a través de les nombroses convocatòries. 

El jurat de la present edició, ha estat format pel galerista Emilio Álvarez, el crític i comissari d'art Francesc Miralles, el col·leccionista Ramon Argimon, l'artista premiat en la darrera convocatòria de pintura Joaquim Chancho, Antoni Sagnier, patró de la Fundació, Antoni Vila Casas, president de la fundació amb possibilitat de vot en cas d'empat i Glòria Bosch, directora d'art de la Fundació, en qualitat de secretària sense dret a vot. De les gairebé tres-centes obres presentades a la convocatòria, el jurat en va seleccionar quaranta sis, cinc de les quals han estat finalistes. Martin Carral, amb 'Ciclo espacial XXIV'; Daniel Enkaoua, amb 'Aure en rose, debout'; Gerard Fernández Rico, amb 'Equilibrio y otras obsesiones 01'; Jordi Isern, amb 'Dualismes' i, per últim, l'obra 'Van', de Pep Montoya. 

Finalment, i per unanimitat dels membres del jurat, l'artista premiat ha estat Jordi Isern (Barcelona, 1962) amb l'obra 'Dualismes'.

Establert en un petit poble del Baix Empordà, un espai natural que li permetrà elaborar un treball de caire introspectiu, Jordi Isern produeix retrats psicològics, on les cicatrius afloren a la superfície. Com a via d'aproximació al buit (entès a la manera oriental: com un ple d'energia en constant moviment i transformació), el pintor produeix una obra, a mig camí, entre realisme i abstracció que el duran a investigar l'ambigüitat dels límits. La fusió-confusió entre forma i fons per tal d' evidenciar la inexistent diferència entre el cos i el cosmos. A través de la fragilitat del cos humà, el qual ha estat sotmès a un procés lent de buidat despullat de tota ornamentació, Isern projecta microcosmos, espais per on discorre el temps fugisser de la vida. Un temps
fragmentat que l'artista disposa a través de superposicions de capes i capes d'empremtes, com en un palimpsest... que conté el passat i el present.


Fundació Vila Casas
c/Ausias Marc, 20, pral, 
Barcelona. tel. 934817980

Entrades populars