Presentació de 'Mirmanda', la revista de cultura del Nord a Laie

La revista Mirmanda i la Llibreria Laie us conviden a la presentació del número 4 de la revista amb el monogràfic 'Visions creuades / Exilis, Persones i Fronteres', que se celebrarà el dijous 17 de juny a les 1930 a la llibreria Laie (C/ Pau Claris 85, de Barcelona).

Hi intervindran:
- Agustí Colomines (professor de la Univ. de Barcelona i de la UOC)
- Gemma Caballer (grup de recerca del CEHI, autora d'un article)
- Jordi Planes (responsable de la Fondation Internationale d'Études
- Historiques et Sociales sur la Guerre d'Espagne, testimoni)
- Jordi Riba (membre de Mirmanda)

En finalitzar la presentació se servirà una copa de cava
+info: info@mirmanda.com | http://mirmanda.blogspot.com/

http://www.mirmanda.com/prog/Index_Mirmanda4.pdf

Visions creuades. Un títol, una expressió, milers de significats. I to...t per a dir: superar les fronteres. De l'observació, la percepció i l'anàlisi d'allò macro, Mirmanda fa un pas més en l'observació narcisista del seu interior, de la realitat de tot un país. Del seu silenci. És l'hora de les persones, dels seus exilis, d'obrir la porta dels desgreuges i els agraïments. (...)
Tornar la mirada enrere, establint ponts i lligams, i caminar endavant entre fils literaris, esmes agrícoles, protagonistes comercials o imatges específiques que capten la nostra mirada, la de tota una lògica de pensament i realitat col·lectiva... el flaix d'un instant que no és ja l'instant, sinó l'espai d'aquell instant, llarg com la memòria de la persona, del país mateix. En aquest apartat ens acompanya amb intimitat i emoció la fusió personal de Francesc Guillamet (Figueres, 1956). Blancs i negres d'una frontera que no és, d'uns murs que ara –malgrat tot– esdevenen runes, s'esquerden. Fronteres d'aigua al capdavall, fronteres de sorra novament. Tot depèn del seu actor..."

Aquest número de la revista mirmanda compta amb els textos de MARIONA ILLAMOLA, STÉPHANE DOUAILLER, XOSÉ-MANOEL NÚÑEZ SEIXAS, JOAN PEYTAVÍ DEIXONA, FELIP MARTÍ-JUFRESA, ENRIC PUJOL, GEMMA CABALLER i QUERALT SOLÉ i.... amb les magnífiques fotografies de FRANCESC GUILLAMET.

Entrades populars