Sopar d'agraiment al crític J.M. Cadena

El Gremi de Galeries d'Art de Catalunya i Art Catalunya s'ha organitzat un sopar d'agraïment al Sr. Josep Mª Cadena, per tot el que les galeries d'art catalanes li deuen com a crític d'art que ha tingut en compte les seves propostes en els seus escrits i fent-les referents d'aparadors d'art de qualitat. Tots sabem que aquesta actitud no és la corrent en l'àmbit de la crítica i per això el Gremi i Art Catalunya van pensar que era necessari aquest reconeixement especial a la seva persona. 

La celebració de l'acte serà el dijous 10 de juny, a les 21h., al restaurant Principal (C/ Provença, 286-288 - Barcelona). 
 
[bio] Josep M. Cadena, nascut a Barcelona al 1935, periodista, escriptor i crític d'art, ha sigut professor a diferents escoles de periodisme, així com a la Facultat de Ciències de la Informació de la Universitat Autònoma de Barcelona.  

Des del 1958 ha treballat a diferents mitjans informatius com premsa, ràdio i televisió. Var ser un dels fundadors i primer subdirector del diari Avui i director de Hoja del Lunes. Des de la seva feina destaca la seva imparcialitat. Com ell mateix declara, el més important per a ell ha sigut estar a "la cuina del periodisme", on ha fet de reporter i informador local, en el lloc on la notícia es crea i es contrasta amb d'altres informacions. Fins fa poc, ha estat col·laborador de El Periódico de Catalunya, on la seva pàgina de crítica d'art era un referent i un model d'eclecticisme. 

Ha publicat llibres de divulgació  històrica, amb esperit incisiu i gran professionalitat, així com més de cinquanta llibres sobres art contemporani, aconseguint ser una de les veu més reputades de la crítica d'art a Espanya. 

Ha sigut directiu de l'Associació de la Premsa de Barcelona i del Col·legi de Periodistes de Catalunya. Actualment és el Secretari General del Consell de la Informació, que vetlla per l'aplicació del Codi Deontològic dels periodistes de Catalunya.  

Des del 1995, està en possesió de la Creu de Sant Jordi i del Premi Ciutat de Barcelona.

Organitza:

Gremi de Galeries d'Art de Catalunya
Associació Art Catalunya

 

Entrades populars