Concurs Internacional de Cartellisme Francisco Mantecón

Més de 500 artistes gràfics i estudis de disseny de les Balears han estat convocats a la novena edició del 'Concurs Internacional de Cartellisme Publicitari Francisco Mantecón', organitzat per Cellers Terras Gauda, en què es repartiran aquest any 16.000 euros en metàl·lic entre les creacions premiades.

En un comunicat, la productora vinícola ha anunciat que es concediran 10.000 euros al millor cartell, així com tres premis més de 2.000 euros cadascun al primer i al segon accèssit i a la Menció Especial de la present edició.

Segons Cellers Terras Gauda, més de 8.000 dissenys creats per artistes de 83 països han participat des de 2002 en aquest certamen, mitjana anual d'obres presentades en les últimes quatre edicions puja a les 1.400, de les quals més de 100 procedeixen cada any de les Balears.

Entre els premiats del concurs figuren artistes gràfics de projecció internacional com el professor d'Art i Disseny de la Universitat d'Osaka Shima Takahiro o el dissenyador belga Thomas Pion. Pel que fa als membres del jurat, l'empresa organitzadora ha destacat que han format part del mateix en diferents edicions els dissenyadors Javier Mariscal, Óscar Mariné, Alberto Corazón, Manuel Estrada, Isidro Ferrer i Pep Carrió. Aquest any, assistirà el president de l'Associació Espanyola de Professionals de Disseny, Emilio Gil, i el director d'Art de la revista 'Hola', Agustín Quevedo.

Durant un mes, els cartells presentats al certamen s'exposaran a l'Estació Marítima de Vigo, segons es desprèn de l'acord signat entre Cellers Terras Gauda i l'Autoritat Portuària de la població. /EP

Entrades populars