Jaume Rodri prepara el primer monument a la independència de Catalunya

L'escultor Jaume Rodri, de Cardedeu, està preparant una escultura amb transfons polític: serà el primer monument a la independència de Catalunya i s'instal·larà a Arenys de Munt en el primer aniversari de la primera consulta sobiranista. L'obra s'inaugurarà el proper dia 12 de setembre.
L'escultor de Cardedeu Jaume Rodri enllesteix un monument dedicat a la independència de Catalunya –el primer de la història– que s'exhibirà al parc de Can Jalpí d'Arenys de Munt. L'obra s'inaugurarà el dia 12 de setembre per commemorar el primer aniversari de la consulta sobiranista, que integrarà un seguit d'actes en el marc de les celebracions del Primer Aplec per a la Independència que organitza una comissió formada per membres de la societat civil.

El projecte va néixer arran de l'inquietud del mateix artista, ferm militant de la causa independentista, que es va oferir a l'Ajuntament d'Arenys l'any passat per fer la peça. Més tard, la proposta, que va ser portada al ple per la CUP, es va acceptar i va tirar endavant sota la supervisió d'una comissió formada per membres d'entitats locals. "Tenia la necessitat de fer alguna cosa perquè la celebració de les consultes va ser molt important. En la història de qualsevol país, és crucial que el poble es plantegi directament la democràcia", diu l'escultor.

Rodri, que ara es troba immers en el treball escultòric, ha ideat un monument amb una pedra de 10 tones i 2 metres d'alçada com a peça central, envoltada de quatre barres de ferro de 13 i 16 metres d'alçada.

Font: el9nou.cat

Comentaris

Entrades populars