La darrera adquisió d'obra de Salvador Dalí

La Sala del Patronat de Torre Galatea (Figueres), la Fundació Gala-Salvador Dalí ha presentat la darrera adquisició d'obra de l'artista, un tremp sobre cartró titulat Les fires de Figueres, que ja s'havia vist al Teatre-Museu Dalí en qualitat de cessió temporal i que acaba d'arribar de París, on ha estat protagonista de l'exposició Dreamlands celebrada en el Centre Pompidou de la capital francesa. La presentació ha anat a càrrec d'Antoni Pitxot, director del Teatre-Museu Dalí, i de Montse Aguer, directora del Centre d'Estudis Dalinians.

Des de l'any 1991, la Fundació Dalí porta a terme una intensa tasca d'adquisició d'obres, en total ha incorporat als seus fons més de 300 peces, que actualment tenen un valor global de més de 35 milions d'euros, finançats amb fons generats íntegrament per la seva activitat. Amb aquesta adquisició, la Fundació Dalí es reafirma com la col•lecció més important a nivell mundial en primera època de l'artista.

Presentem avui una pintura al tremp, Les fires de Figueres de c. 1922 dipositada a la Fundació Gala-Salvador Dalí des de l'any 1992 i que enguany hem tingut l'oportunitat d'adquirir, enriquint així els fons de la nostra col•lecció.S'exposarà a la Sala de les Peixateries del Teatre-Museu a partir de dilluns vinent.

Font: http://www.gironanoticies.com/noticies/noticia.php?id=18311

Entrades populars