A punt el Festival de Fotoperiodisme de Perpinyà 2010

La XXII edició del Festival internacional de fotoperiodisme "Visa pour l'Image" de Perpinyà, que s'obrirà el  proper dissabte, repercutirà els sorolls mundials a Perpinyà, a través de 26 exposicions visibles gratuïtament, especialment al Convent dels Mínims.

Fins al 12 de setembre s'hi presentarà l'exposició "New York, Roma, Moscou, Tòquio," de l'americà William Klein, de 82 anys d'edat, que exposarà els seus treballs dels anys 1950 i 1960. Els conflictes del Caucas apareixeran amb l'objectiu de la polonesa Justyna Mielnikiewicz, que va rebre el 2009 el Premi Canon de la Dona Fotoperiodista del festival. Els altres temes tractats, en un equilibri perillós entre la informació i la sensació, seran les condicions laborals de la policia de New York i els hàbits dels cristians de Jerusalem, per la Israeliana Gali Tibbon.

Segons la tradició s'organitzaran nits de projecció entre el dilluns 30 d'agost i del dissabte 4 de setembre, al Campo Santo, a les 21h45. En aqueixes vesprades, que recopilaran els esdeveniments planetaris majors ocorreguts entre el setembre de 2009 i l'agost de 2010, tindran cabuda el terratrèmol a Haití, els 20 anys de l'alliberament de Nelson Mandela i el 60è aniversari del començament de la guerra de Corea. Finalment, el 2 de setembre, el Visa d'Or de la Premsa Quotidiana despartirà 24 candidats internacionals, entre els quals hi ha quatre pretendents sud-catalans. / Laclau.net

Comentaris

Entrades populars