Camps vol eliminar les referències valencianes del Culturcat

El PP valencià ha aprovat a les Corts Valencianes una resolució exigint a la Generalitat de Catalunya que retiri del nou portal Culturcat totes les referències que vinculin el País Valencià amb la cultura catalana. En concret, els populars han demanat la rectificació o supressió de 'tots aquells elements que, pertanyent a les tradicions, la cultura, la història i les senyes d'identitat del poble valencià, apareixen vinculats en l'esmentada pàgina amb una entitat territorial fictícia, els 'Països Catalans''. Pels populars, aquesta denominació és 'contrària als continguts de la Constitució espanyola i de l'Estatut d'Autonomia de la comunitat', i consideren que podria 'provocar una imatge de la nostra història distorsionada, tergiversada i conscientment aliena a la realitat'.

La resolució ha estat aprovada pel PP valencià en solitari, amb l'abstenció del PSPV i el vot contrari de Compromís i els No Adscrits. D'aquesta manera, el parlament valencià exigirà a la Generalitat de Catalunya la 'rectificació immediata' del web de totes aquelles referències a la cultura valenciana, com les 'albuferes valencianes', la 'paella valenciana' o la informació relativa al botànic valencià Antonio josé Cavanilles. El popular David Serra ha lamentat que els socialistes catalans 'utilitzin els dominis institucionals per crear una ficció'.

Font: http://www.directe.cat/noticia/68367/francisco-camps-vol-imposar-que-la-generalitat-elimini-totes-les-referencies-valencianes-d

Entrades populars