Col·lectiva de fotografia a la Galería A. Cortina














La Galería A. Cortina  presenta una col· lectiva de fotografia: "#4" del 16/09 al 05/10.  Exposició multidisciplinària,  amb quatre series que tenen com a eix temàtic l'espai i la seva percepció. La  vulnerabilitat del pas del temps, la dualitat,  la fantasia i la ficció, la interpretació de la realitat, món simulats, manipulació, evolució, son alguns dels trets que caracteritzen els quatre artistes que formen part de la mostra.

- O. Jolonch - Barcelona (1973) / Realitats  Inventades

La seva afició per plasmar realitats inventades que creen espais simulats, va néixer des de la seva infantessa, quan va heretar del seu pare un vell aerògraf. Els seus espais són el resultat de la imaginació de l'artista, alguns d'ells meditats i estudiats amb deteniment, altres petits "coups de foudre". La seva intenció es captar l'interès del espectador, que el públic s'aturi uns instants contemplant  la imatge, e imagini quina historia hi ha al darrera de cada escenari fent, una reinterpretació de la realitat. L'espectador  es induït a confondre realitat i ficció.

- Damian Gali  - Buenos Aires (1980) / Mauritània

La seva experiència en documentals i reportatges fotogràfics per a diverses revistes internacionals es reconeix fàcilment en aquesta mostra . L' artista argentí  mostra un dels últims viatges que  ha realitzat. La  sèrie Mauritània es una aproximació a la realitat social del  continent Africà a través d'un  dels trens més llargs  i lents del món, amb 3 km de vagons que corren a 35km/h, des de Nouadibou (costa Mauritània) fins arribar a les mines de ferro de Zouerat (desert del Sàhara). Les 18 hores de viatge amb els 650 km de trajecte ens mostrarà la duresa del recorregut, la forma de vida dels miners, quasi arribem a percebre la calor, l'olor del menjar que la gent cuina als vagons...

- Dídac Cortina  - (Barcelona 1978) / Arqueologia Industrial

Sèrie Duotons Sardenya dins del treball Fabricando. A la recerca de l' Arqueologia Industrial.Arqueologia industrial forma part d'un treball de llarga durada començat l'any 2002 per el fotògraf Dídac Cortina que fa un recorregut per diferents restes industrials que l'artista les va fotografiar al llarg de cinc anys. L'exposició consta d'imatges realitzades a l'illa de Sardenya al 2008. Reflexes dels paisatges industrials com a testimoni de l'evolució tècnica de l'home. Restes que s'integren dins l'espai que les envolta i que son una proba del vestigi produït per la societat actual i l'evolució tecnològica que estem vivint. Fàbriques, centrals elèctriques, sèquies, ponts, embarcaders...Les fotografies son  en negatiu de 35mm, escanejat i positivat en la tècnica Giclée.

Part del treball ha estat exposat al Col·legi d'Arquitectes de Catalunya a les delegacions de Barcelona i Tarragona, a l' Institut d'Estudis fotogràfics de Catalunya i més recentment al Sonimag Photo.

- espluga + associates / Clonography/Architecture

Clonography és un espai entre fotografia, disseny gràfic, arquitectura i las teories de la percepció cognitiva. Aquesta dualitat entre complexitat i simplicitat entre realitat i ficció, es el que fa atractiu Clonography. Estèticament i visualment complexa però simple al mateix temps. Clonography ens fa reaccionar davant d'un objecte estrany encara que sigui familiar al mateix temps. Conté formes conegudes i objectes exposats en una forma diferent, imatges virtuals fetes amb parts iguals. Espluga + associates continuen a dia d'avui desenvolupant més imatges per al projecte. Aquestes fotografies es van realitzar a Amsterdam, Barcelona, Benidorm,Buenos Aires, Hèlsinki, Honningsvag, Londres, Moscou i Tallin.

GALERIA A. CORTINA
València, 248 - 08007 Barcelona
Tel. 93 487 68 86
info@galeriacortina.com
www.galeriacortina.com

Entrades populars