Més de 8.000 espectadors a l'Ingràvid

El Festival de Cultura Contemporània de l'Empordà tanca aquesta edició amb balanç positiu i amb la continuïtat garantida.

Reaccions per a tots els gustos aquest cap de setmana a Figueres. Més de 8.000 espectadors han estat sorpresos per les activitats del Festival de Cultura Contemporània de l'Empordà INGRÀVID, que ha invadit la ciutat amb 32 projectes, la majoria d'ells interactius, presentats per 70 artistes d'arreu del món en 23 espais
expositius.

L'organització ha valorat molt positivament l'acollida de totes les activitats, que pretenien apropar l'art contemporani a tots els públics. Performances al carrer, instal·lacions, intervencions urbanes i peces exposades als aparadors han provocat els figuerencs i els visitants de la ciutat, que han conviscut durant tres dies amb les propostes de l'INGRÀVID.

El codirector del festival, Rafael Camps, ha destacat la bona acollida d'actes com la performance The ten best tips ever, en ordre alfabètic, d'Antonio Ortega, una coproducció amb el museuEmpordà, que va tenir lloc divendres al Teatre Municipal El Jardí; la segona edició del Verbulaire, durant el que els poetes Max Besora i Joana Brabo van sorprendre els clients del mercat de la Plaça del Gra recitant els seus textes; i la conferència Cultura i ciutadania, conferència a càrrec de Jorge Luis Marzo i Tere Badia, que va comptar amb un públic molt heterogeni i la participació de diversos polítics de la ciutat, entre ells, l'alcalde Santi Vila, i alguns regidors de l'Ajuntament, que van omplir la Domo.

El kiosk del col·lectiu Miniature, amb la instal·lació Volem els teus cèntims, ubicat a la Rambla, va despertar la curiositat de centenars d'espectadors per la seva curiosa proposta: canviar monedes d'un cèntim per monedes de cinc cèntims. D'altra banda, Rafael Camps ha valorat molt positivament la col·laboració amb l'associació Comerç Figueres, que ha permès l'exposició de 9 obres en aparadors de comerços del centre de la ciutat i la posada en marxa de la tarjeta Ingràvid, amb descomptes per als clients durants els tres dies de festival.

Per Camps, també ha estat molt positiva la participació a les diferents activitats programades a la Domo Ingràvid, la cúpula de 75 metres quadrats instal·lada a la Rambla que ha estat el centre neuràlgic del festival i que ha rebut la visita de centenars de figuerencs.

Les dues visites guiades a través de diverses instal·lacions del festival que es van portar a terme dissabte també van tenir una bona participació, així com la performance de Xavier G-Solís, Propi de sabates, que va traçar un recorregut a través de la ciutat amb sabates velles aportades pels veïns.

INGRÀVID tanca aquesta segona edició a Figueres amb la continuïtat garantida i amb el compromís, per part de l'Ajuntament, de donar suport al festival en properes edicions, tal i com va manifestar durant la inauguració el regidor de Cultura, Richard Elelman. L'organització del festival considera que INGRÀVID ha assolit el seu objectiu de "provocar i crear la necessitat de fer-se preguntes, més que buscar respostes", ha afirmat la
codirectora de l'INGRÀVID, Esther Pujol.

Entrades populars