Moscardó, Casals i Capdevila a la Sala Parés

La Sala Parés de Barcelona inicia la temporada 2010 - 201 amb tres exposicions als seus espais:


JOSEP MOSCARDÓ (Barcelona 1953)  / Espai 1

L'artista ens presenta una exposició lluminosa, colorista, i amb la visió especialment optimista del paisatge que està acostumat a oferir-nos. En la mostra s'alternen paisatges urbans amb temes de mar i també alguns interiors. Son motius en els que Josep Moscardó acumula tota la saviesa i la potencia d'un pintor que estima i coneix profundament el seu art i els reptes que planteja cadascuna de les seves obres.

Josep Moscardó és un enamorat del paisatge i el canta en la seva pintura, trobant sempre la millor visió gràcies a un esplèndid domini que te de la perspectiva. La riquesa de la seva paleta, que ens sorprèn en cada nova exposició, li permet idealitzar l'escena i ressaltar-ne els trets essencials, tot respectant l'harmonia del conjunt.

Trobarem en els seus quadres molts elements de la nostra vida quotidiana: personatges, cotxes, bicicletes....., que contribueixen a donar a l'obra un caràcter desenfadat, proper i atractiu.
Josep Moscardó exposa a la Sala Parés des de 1978, i ho ha fet també als Estats Units en moltes ocasions, també a l'orient, i en algunes de les principals capitals europees. La seva obra es pot veure en col•leccions privades i públiques d'arreu del món.


Del 30 de setembre al 26 d\'octubre de 2010
Passeig de Gràcia i Barcelona / oli sobre tela / 65 x 100 cm


DAVID CASALS (Centelles, Barcelona 1976)  / Espai 2

Presentem per cinquena vegada una exposició individual de David Casals. En aquesta ocasió la mostra és fruit d'una evolució important del seu treball creatiu, que ha passat a centrar-se en temes urbans, tractats majoritàriament en blanc i negre, que desprenen una certa sensació de misteri i de intemporalitat. Estem davant salt qualitatiu important en la trajectòria d'aquest jove artista, que sap superar els límits de la figuració per a assolir un lirisme poètic difícil d'aconseguir en obres que en aparença ho entreguen tot a la visió.

David Casals s'allunya de tendències com l'hiperrealisme, o el realisme fotogràfic, i ho fa endinsant-se en un camí molt personal, plenament pictòric alhora que contemporani i fins a cert punt radical, que és fruit d'anys d'exploració del costat menys evident de la pintura realista.
Es tracta d'una mostra sorprenent, que difícilment ens pot deixar indiferents, i que obra moltes possibilitats a aquest jove artista, que enguany ha obtingut el Primer Premi del XLVIII Concurs Internacional Ynglada-Guillot.

Casals compta ja amb una intensa trajectòria d'exposicions a Espanya i a Europa, i ha obtingut nombrosos guardons. La seva obra està molt ben representada en destacades col•leccions institucionals, i privades.

Del 30 de setembre al 26 d\'octubre de 2010


MANUEL CAPDEVILA (1910- 2006) Exposició homentage / Espai 3


En el centenari del naixement de l'artista, la Sala Parés li ret un merescut homenatge, presentant, de la mà de la seva família, una selecció d'obres de diferents moments del seu recorregut artístic,.
Manuel Capdevila inicià la seva trajectòria d'exposicions amb nosaltres l'any 1953 amb la primera de les mostres que va celebrar a la Sala Vayreda. Des de 1972 començà a exposar individualment a la Galeria del Cisne a Madrid i a la Sala Parés on ho feu fins al final dels seus dies.

Daniel Giralt Miracle, en el pròleg a la monografia sobre l'artista que es va publicar l'any 93 resumeix així els trets identificadors del treball del pintor: "L'espontaneïtat, la frescor, l'instint cromàtic, la soltesa pictòrica, el rigor constructiu, l'optimisme natural, els trets irònics, el gust per tot l'expressiu i contrastat, l'exigència, la fermesa, la sinceritat…."

Capdevila va viure l'època de l'èxit de l'informalisme i de les avantguardes rupturistes, però va continuar treballant amb independència en la seva línia personal, oberta a tots els canvis que s'anaven produint, però mantenint-se fidel a la seva personalitat artística, que parteix d'unes premisses que ell mateix va definir: "una muntanya, un arbre, una forma, una figura, ja no seran mai més ni muntanya, ni arbre, ni forma, ni figura. Seran part integrant d'una unitat plàstica anomenada pintura……. on la conjunció de formes i colors tindrà un valor d'ordre transcendent......."

Del 30 de setembre al 26 d\'octubre de 2010

Sala Parés
Tel. 93 318 70 20
Fax. 93 317 30 10
salapares@salapares.com
Petritxol, 5
08002 - Barcelona

Horari
Dilluns de 16 h a 20 h
Dimarts a divendres de 10.30 a 14 h i de 16 h a 20 h
Dissabtes de 10.30 a 14 h i de 16.30 a 20.30 h
Diumenges octubre a juny de 11.30 a 14 h

Entrades populars