El galerisme a les comarques


Les galeries de Catalunya demanen atenció de les diferents administracions per evitar la desaparició del galerisme a comarques

“Si les administracions no s’impliquen a estimular el fet galerístic en el territori, el món de l’art català entrarà en una crisis tan profunda com l’econòmica que estem vivint, que afectarà també a la creació.”

Són declaracions del secretari de l’associació Art Catalunya, Josep Canals, durant la presentació avui a Barcelona de l’exposició Temps fugit, una mostra d’art contemporani català que exhibeix obres d’artistes de diferents generacions. “Artistes com Dalí, Tàpies o Guinovart, que formen part d’aquesta exposició, no serien coneguts avui dia sense la implicació del món galerístic del seu temps. Avui a Catalunya hi ha moltes galeries repartides per tot el territori que sense el suport necessari acabaran tancant portes”, ha comentat el secretari d’Art Catalunya.

La importància d’una exposició com Temps fugit, que s’inaugura aquest divendres a Tossa de Mar, rau en la implicació conjunta de galeries representatives de 10 ciutats del pais. Galeries de Barcelona, Reus, Sant Cugat o Olot mostren el dinamisme que avui, malgrat la crisi, té el galerisme a Catalunya. Comissariada pel crític d’art Joan Gil, l’exposició Temps fugit és, en paraules de la presidenta de l’Associació Carme Espinet, “una mostra que el temps no fuig per l’art”. Aquesta exposició és molt representativa d’artistes de diferents generacions que Catalunya ha donat a conèixer a nivell nacional I internacional.

Carme Espinet ha comentat que la voluntat de l’Associació sempre ha estat dur les exposicions a a diferents indrets del territori. “Hem estat a Terrassa, Lleida, Tarragona, Vilanova i la Geltrú i ara a Tossa de Mar.

Des del surrealisme de Dalí, passant pels artistes de la Segona Avantguarda, seguint amb els inquiets artistes nascuts als anys cinquanta i seixanta, fins a les noves generacions que busquen en les noves expressions una manera d’explicar la finitud en una època marcada pel canvi de valors. “Aquesta exposició”, ha dit el crític d’art Joan Gil, “és de visió ineludible en aquest començament de tardor.” 

 EXPOSICIÓ: TEMPS FUGIT
ASSOCIACIÓ (ART) CATALUNYA
Comissari: Joan Gil Gregorio
Sala la Nau. Tossa de Mar 
Del 24 de setembre al 24 d’octubre de 2010

Entrades populars