Badalona acull la primera Mostra de Bestiari Festiu del Mediterrani

http://bestiari.cat/La cultura tradicional és la protagonista a Badalona amb la celebració de la primera Mostra de Bestiari del Mediterrani. Una jornada la d'aquest dissabte centrada en donar a conèixer aquests elements. En concret hi participen 13 bèsties de foc de diferents tipologies i arribades de poblacions d'arreu dels Països Catalans.

L'entitat local Badalona 'Bèsties de Foc' i l'Agrupació de Bestiari Festiu i Popular de Catalunya són les responsables de l'organització d'aquesta primera mostra ideada per donar a conèixer aquests elements tant típics dels cicles festius del territori català i per obrir la cultura del foc a Europa. En total són 13 les bèsties que hi participen algunes d'elles arribades de Mataró, Barcelona, Mallorca, Castelló de la Plana i també dues feres de Badalona, entre d'altres localitats.

El programa de la mostra compta amb dues parts ben diferenciades, la primera és la que es fa al matí, amb la plantada a les 11, moment en que s'exposaran totes les Bèsties a la Rambla. Els responsables de l'acte han tingut en compte que les bèsties de foc que hi prenen part tenen en comú la forta influència de la costa, tot i això hi veurem diferents tipologies des dels Dracs, les Víbries i les mulasses passant pels animals mitològics, de granja o marins. La segona part és més activa i és el moment de fer ballar totes les bèsties de foc. La cercavila de bèsties ha de començar a les 6 de la tarda des de la Rambla i ha d'enfilant cap al barri de Dalt de la Vila, el més antic de la ciutat on s'hi ha de fer la taula de lluïment final, al qual seguirà una botifarrada i un concert de música tradicional./ Font

Entrades populars