Exposició d'Antoni Mas a la Sala Parés #exposicions

ANTONI MAS - Blaus
Espai 1 / Sala Parés / Barcelona
ANTONI MAS (Campos, Mallorca, 1953)
Del 25 de novembre al 19 de desembre de 2010

Presenta per segona vegada una exposició individual a la Sala Parés, sota el títol de "Blaus", que reuneix més d'una trentena de pintures de temàtica diferent: paisatges marins de Mallorca, natures mortes, i nus femenins, on el blau es sempre present, tant en el cel i el mar, com en els fons, magníficament tractats, de la resta de les seves obres.

En aquesta mostra Antoni Mas avança encara més en la força i la tècnica amb que és capaç d'expressar les emocions que sent davant la realitat, ja sigui la que ve donada per la natura o la que ell composa admirablement. La seva pintura, lenta, meticulosa i perfeccionista, feta de minúscules pinzellades que casi no deixen empremta, no es en absolut mimètica sinó que te una forta intenció pictòrica. El seu és un realisme quasi màgic, que sovint s'apropa a una dimensió metafísica.

La llum juga un paper essencial a l'hora de ressaltar valors i crear atmosferes, per això cap quadre d'aquesta exposició no s'assembla a un altre, tot i tocar temes semblants. Les hores del dia en els paisatges i la llum, més o menys focalitzada o difosa en les composicions, estableixen diferencies fonamentals. En aquest sentit l'artista posa en evidencia el seu gran domini del color.
Antoni Mas ens ofereix, en la present mostra, una realitat volgudament idealitzada per a fer-nos somniar amb ell en un univers ple de serenitat i bellesa.

A banda de les seves exposicions a diverses ciutats d'Espanya l'artista ha presentat també mostres a ciutats com Roma, Hong Kong, Shangai, Buenos Aires, Montevideo, o Ginebra. Ha obtingut nombrosos premis.

Entrades populars