Inquiet, el festival de cinema del País Valencià es consolida #fires

Des d'avui Picassent serà el fòrum ineludible dels amants del cinema en la nova edició del Festival Inquiet de cinema en llengua catalana del País Valencià. Durant els deu dies del sisè festival Inquiet, organitzat per l'associació cultural la Fàbrica de la Llum i la Regidoria de Cultura, Joventut i Política Lingüística de l'Ajuntament de Picassent, es projectaran 158 obres audiovisuals, entre llargs-metratges, curts-metratges i documentals. També es farà un homenatge a l'actor alcoià Juli Mira.

L'Inquiet d'enguany té cinc seccions: la secció oficial, la Inquieta, Clip, A corre-cuita i la Mostra. A la secció oficial, la més sòlida del festival, s'hi han presentat vuit llargs-metratges, nou documentals i vuit curts-metratges. Entre els llargs hi ha 'Xtrems' d'Abel Folk i Joan Riedweb o 'Estació de l'oblit' de Christian Molina i Sandra Serna; entre els curts, 'Menú incorrecte' dels cineastes valencians Moisès Romera i Marisa Crespo; i entre els documentals, 'Més enllà del mur. Cançons contra l'Apartheid' de Josep Pitarch.

La Inquieta vol captar els films dels més menuts i per això dóna opcions als alumnes de primària, de secundària i de batxillerat. Durant tot l'any es fan tallers i cursos de cinema en alguns centres escolars, i el resultat d'aquesta labor són unes autèntiques 'opere prime'. A la secció Clip, d'abast musical, hi concorren els videoclips que es projectaran durant la sessió inaugural del festival, a la sala Mirror. Entre els que s'han presentat hi ha 'Les personetes humanes' de Compartir Dóna Gustet i 'El tio Toni' dels Pabordets.

La secció A corre-cuita gairebé s'ha convertit en un festival paral·lel, per les moltes obres que hi concursen. Destinada als universitaris que volen obrir-se camí dins el setè art, la tasca d'enguany consistia a enregistrar un curt sota el lema 'Pròxima Destinació...'. I així s'ha fet. Més de dos-cents participants han produït una quarantena d'obres. Inevitablement, això ha fet que durant quinze dies tot Picassent es transformés en un plató de cinema.

Quant a la Mostra, enguany s'ha optat per reconèixer la trajectòria de l'actor alcoià Juli Mira amb la projecció d'alguns dels films que ell considera més representatius i que es podran veure a la sala SGAE de València o a l'Espai País Valencià de Barcelona. El 27 de novembre, dia de la clausura, es farà el lliurament de premis d'un festival que, un any més, proclama un compromís ferm amb el cinema en la nostra llengua. / Font

Entrades populars