El sector cultural valencià reclama diàleg amb el govern del PP

L'associació de gestors culturals del País Valencià (AGCPV) ha entrat al registre de Presidència la petició d'una reunió amb Francisco Camps, per abordar la situació del sector, que qualifiquen de 'precària'. Vint-i-cinc entitats de teatre,música, audiovisual, arts plàstiques, llengua, sector editorial, circ i titelles han consensuat un decàleg per millorar la situació laboral i revifar un sector amenaçat per les polítiques culturals del govern, a qui acusen de retallar, en alguns casos fins al 65%, els ajuts i les subvencions a la cultura.

Els signants del manifest reclamen de parlar amb la conselleria de Cultura i insisteixen que el sector cultural 'és un dels més sostenibles des de la perspectiva econòmica, ja que de forma permanent revertix els seus beneficis en infrestructura i mà d'obra'. El sector mostra la seva perplexitat perquè 'esssent un sector estratègic i preferent, davant de la crisi actual els pressupostos de cultura han estat els primers a experimentar una reducció dràstica en les administracions públiques, oscil·lant en diferents sectors entre el 35 i el 65%'.

Els representants de la cultura creuen necessari adaptar subvencions i terminis de pagament a les necessitats empresarials del sector, consensuar codis de bones pràctiques, la reducció de l'IVA al 4% cultural i promoció als mitjans públics de la cultura i la llengua valenciana, entre més.

El manifest ha estat signat de manera conjunta pels Actors i Actrius Professionals Valencians (AAPV), Acció Cultural País Valencià (ACPV), Associació Cultural Premis Abril, Associació d'Editors del País Valencià (AEPV), Associació de Gestors i Gestores Culturals del País Valencià (AGCPV), Associació Grups Valencians (AGV), Associació Música para Jóvenes Paterna, Associació Músico Cultural Carrasca 13, Associació de Professionals de la Dansa de la Comunitat Valenciana (APDCV), Associació Professional d'Il·lustradors de València (APIV), Associació Valenciana de Circ, Associació Valenciana d'Empreses de Dansa (AVED) i l'Associació Valenciana d'Empreses de Teatre i Circ (AVETID).

Altres col·lectius que han donat suport han estat Ca Revolta, Col·lectiu Ovidi Montllor (COM), Col·lectiu Professionals del Doblatge (CPD), Federació d'Espais Teatrals Independents (FETI), Escola Valenciana Federació d'Associacions per la llengua (FEV), Organització Sindicats d'Actrius i Actors del Estat Espanyol (OSAAEE), Associació de Bibliotecaris Valencians (ABV), Col·legi Oficial de Bibliotecaris i Documentalistes de la Comunitat Valenciana (COBDCV), Associació de Distribuïdors de Llibres de València (ADILEVA), Associació d'Escriptors en Llengua Catalana (secció del País Valencià), Gremi de Llibrers de València i la Societat Coral Micalet. /Font

Entrades populars