ELAA 'European Live Art Archive' es presenta a Girona amb Esther Ferrer


ELAA, European Live Art Archive, inicia les seves activitats a Girona
amb Esther Ferrer, una de les performers internacionals més reconegudes.

Presentació projecte European Live Art Archive
Dia: 10 de desembre de 2010
Hora: 11.30
Lloc: Facultat de Lletres (Sala R-2, al Claustre) de la UdG

Us convoquem a la presentació del projecte EUROPEAN LIVE ART ARCHIVE (ELAA), el primer arxiu de performance de l'Estat espanyol d'abast europeu, que inicia les seves activitats a Girona aquest mes de desembre amb la presència de l'artista Esther Ferrer. La performer basca, amb una àmplia trajectòria i un gran reconeixement internacional, serà present a la presentació d'ELAA. El seu testimoni per documentar l'art de la performance serà el primer que es recollirà des d'aquest arxiu.

El projecte ELAA, coordinat per la Càtedra d'Art i Cultura Contemporanis de la Universitat de Girona que treballa associat amb la Ruskin School of Drawing and Fine Art, University of Ofxord i la GlogauAIR de Berlín, és el primer centre de documentació i investigació de performance d'abast europeu que es crea a l'Estat espanyol i té l'objectiu de recollir informació sobre aquest art i documentar-lo per a la recerca i  l'ensenyament. Al projecte també hi col·laboren l'associació Gresol, el Museu d'Art de Girona, l'Escola Universitària de Realització Audiovisual i Multimèdia (ERAM) i el museu Modern Art Oxford.

Degut a l'efimeritat dels treballs de performance/acció existeix molt poca documentació històrica de les obres que han realitzat nombrosos artistes durant les últimes dècades a Europa. ELAA no es dedicarà només a recollir testimonis del passat sinó també a testimoniar el present i, per això, una part de la seva activitat se centrarà en la producció.

Participaran a la presentació la directora de la Càtedra d'Art i Cultura Contemporanis i directora del projecte ELAA, Maria Josep Balsach, la professora i manager del projecte, Imma Prieto, i la directora de l'associació Gresol i membre de l'equip de recerca, Denys Blacker. Després de la visita d'Esther Ferrer, el primer trimestre de 2011, ELAA té previst convidar diversos artistes espanyols de performance reconeguts internacionalment com Fina Miralles, Isidoro Valcárcel Medina, Carles Hacmor, Bartolomé Ferrando i Rosa Galindo per recollir el seu testimoni.

Entrades populars