Esther Mañas y Arash Moori a l'Espai 13 de la Fundació Joan Miró

Espai 13 - So implícit
 
Invoking a Demon Landscape
Esther Mañas i Arash Moori
 
Inauguració: dijous, 16 de desembre de 2010, a les 19.30 h
 
Esther Mañas (Madrid, 1974) i Arash Moori (Birmingham, 1977) presenten Invoking a Demon Landscape, una obra concebuda per a la seva primera exposició individual a Barcelona, dins del cicle So implícit de l'Espai 13.
 
L'exposició consisteix en múltiples càmeres de vigilància situades en una zona inaccessible per al públic en general. Una transmissió de vídeo en directe computaritzada capta el mecanisme d'una màquina, alhora que una sèrie de micròfons reprodueixen els sons en temps real. Les imatges captades es projecten a l'atzar filtrades en vermell, verd i blau per crear efectes estroboscòpics amb l'ajuda d'altres elements, com el pampallugueig de llums fluorescents.
 
Demon –o dimoni, en llatí daemon– significa "esperit diví" o "veu interior". En informàtica el terme s'utilitza per descriure els programes que es desenvolupen en un
 
segon pla, fora del control de l'usuari. Mañas i Moori descriuen la seva particular llanterna digital com una mena de "cinema implosiu", on es poden observar  influències de diverses tradicions cinematogràfiques experimentals i d'avantguarda. Mitjançant un procés que fa audible el silenci i fa visible el que es manté ocult, Mañas i Moori reconfiguren un paisatge desplaçat invocant el seu doble.
 
Parc de Montjuïc, s/n
08038 Barcelona
 

Entrades populars