Granollers reviu l’explosió d’art conceptual dels anys 70


L'explosió d'art conceptual que va viure Granollers a principis dels anys 70 es reviu aquests dies amb motiu de l'exposició "Meridià Granollers anys 70. Art de concepte i acció", que s'inaugura aquest divendres a les 8 del vespre al Museu de Granollers.

Són 800 metres quadrats d'exposició, comissariada per Pilar Parcerisas i dissenyada per l'artista granollerí Vicenç Viaplana, en què per primer cop i d'una forma molt extensa i profunda es revisa un moment històric marcat per l'aportació artística i cultural de Granollers a l'art conceptual a Catalunya. La mostra incideix en aquest moment excepcional en què la ciutat va actuar com a catalitzador a la resta de Catalunya d'unes energies artístiques radicalment renovadores.

L'exposició ha comportat un exhaustiu treball de recerca documental previ i ha tingut la implicació d'un seguit d'institucions, persones, artistes i protagonistes, a més d'arxius públics i privats. Els seus fons han estat vitals per recuperar imatges i negatius fotogràfics de totes aquelles obres de l'època que van consistir en accions i obres efímeres, art al carrer i esdeveniments que demanaven la intervenció del públic. Més enllà de documentar, aquests arxius han permès reconstruir accions en seqüències fotogràfiques que acaben esdevenint l'obra mateixa. Moltes d'aquestes imatges eren inèdites fins avui. /Font

Entrades populars