La Capital de la Cultura Catalana s'internacionalitza

L'organització de La Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat) està desenvolupant en les darreres setmanes una àmplia campanya de promoció internacional, per tal de donar a conèixer la cultura catalana i les ciutats capitals culturals.

El president de l'organització, Xavier Tudela, ha promogut la Capital de la Cultura Catalana a Liverpool (Regne Unit), Doha (Qatar), Santo Domingo (República Dominicana) i Asunción (Paraguai), aprofitant l'avinentesa de les capitals culturals internacionals. Tota aquesta difusió internacional no ha costat cap recurs públic.

A Liverpool, que va ser Capital Europea de la Cultura 2008, Xavier Tudela va difondre la capitalitat de la cultura catalana davant representants de ciutats candidates de molts països a ser referent cultural europeu els propers anys.

A Doha, el president de la Capital de la Cultura Catalana es va entrevistar amb el Secretari General del Ministeri de Cultura de Qatar per a estudiar possibles col.laboracions l'any vinent, quan Doha sigui Capital Àrab de la Cultura.
En el cas de Santo Domingo, Tudela es va entrevistar amb els ministres de Cultura, de Turisme, l'alcalde de Santo Domingo i el vicepresident de la República Dominicana, per a estudiar fer activitats de difusió exterior mútua entre la República Dominicana i Catalunya, atès que l'any vinent Santo Domingo serà Capital Americana de la Cultura.

Finalment, aquesta mateixa setmana, Xavier Tudela s'ha entrevistat amb l'alcaldessa d'Asunción (Paraguai), que enguany es el referent cultural del continent americà, el ministre d'Educació i Cultura d'aquest país sudamericà i, també, amb el president de la República, Fernando Lugo. En tots els casos han tingut una àmplia informació sobre Catalunya i la cultura catalana.

En les properes setmanes continuarà la projecció internacional de la Capital de la Cultura Catalana amb la voluntat "d'internacionalitzar encara més Catalunya i la cultura catalana", segons declaracions de Xavier Tudela.

La Capital de la Cultura Catalana (www.ccc.cat) s'adreça a tot el domini lingüístic i cultural català. Té com a objectius els de contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior. 

El Parlament de Catalunya va donar el seu suport a la Capital de la Cultura Catalana, per unanimitat de tots els grups parlamentaris, l'any 2004. Fins ara, han estat elegides com a Capital de la Cultura Catalana: Banyoles 2004, Esparreguera 2005, Amposta 2006, Lleida 2007, Perpinyà 2008, Figueres 2009, Badalona 2010 i Escaldes-Engordany 2011. L'organització Capital de la Cultura Catalana desenvolupa també campanyes de promoció i dinamització cultural específiques. 

A més d'una actual sobre el patrimoni immaterial de Catalunya i Andorra, ha desenvolupat en el passat campanyes sobre el patrimoni cultural material de Barcelona i de Catalunya; sobre les persones més sàvies de Catalunya i entorn els personatges que més han influït en la cultura europea./ Font

Entrades populars