Lliurats els Premis del Festival Inquiet 2010 #premis #fires

El Festival de cinema en valencià Inquiet 2010 ha arribat a la seua fi. I ho ha fet amb l'entrega dels premis als millors films que han participat en esta sisena edició de l'esdeveniment cinematogràfic en valencià. La producció guanyadora en l'apartat de llargmetratges ha estat Caracremada del director Lluís Galter. Altres guanyadors de la nit han estat Marta Hierro i Alberto Jarabo amb el seu documental Els Monstres de ca Meva, i Moisés Romera i Marisa Crespo en l'apartat de curtmetratges amb Menú Incorrecte.

La Casa de Cultura de Picassent va acollir el passat dissabte la gala de cloenda, en la sisena edició del festival, que ha estat dirigida i escrita pel dramaturg valencià Roberto Garcia de L'Horta Teatre, i presentada per l'actriu Empar Oltra. Un text que ha girat entorn a la figura de Juli Mira que ha rebut el premi honorífic per la seua trajectòria professional en la història del cinema en valencià. La gala ha estat presidida per les autoritats locals de Picassent encapçalades pel regidor de Cultura Joventut i Promoció Lingüística, Artur Hernández i l'alcaldessa del municipi Conxa Garcia.

Guanyadors de la nit
















La guanyadora del premi al millor llargmetratge ha estat el film Caracremada del director Lluís Galter. El director català ens relata la vida de Caracremada, malnom utilitzat per la Guàrdia Cívil per referir-se a Ramon Vila Capdevila, reflexiona al voltant de la resistència llibertària al règim de Franco a través del que fou el seu últim guerriller en actiu. Quan la CNT va decretar la retirada dels seus homes l'any 1951, Ramon Vila va romandre als boscos de Catalunya per reprendre en solitari la seua lluita. Esta obra ha participat en diversos festivals internacionals com el Venice International Films Festival o el Donostia San Sebastian International Film Festival.

Per altra banda dins de la Secció Oficial els premis documentals i de curtmetratge han recaigut en Els monstres de ca meva i Menú incorrecte, respectivament. Els balears Marta Hierro i Alberto Jarabo, guanyadors del premi documental, ens mostren la realitat quotidiana de la desprotecció infantil, entenent com a tal els maltractaments físics i emocionals, l'abús sexual i l'abandó o la negligència que han fet alguns pares o algunes persones de l'àmbit de l'infant. Per la seua banda, els valencians Moisés Romera i Marisa Crespo amb el curtmetrargeMenú Incorrecte relaten la història de Marta una xicona poc agraciada que viu sense eixir de casa.

Els guanyadors de la Secció Inquieta dividits en les seues 3 seccions (Primària, Secundaria i Batxillerat) han demostrat un any més el seu agosarament en presentar obres des de l'etapa de l'educació. Uns premis, que al cap i a la fi volen premiar la tasca realitzada pels alumnes i els professors. A la secció de Batxillerat s'ha premiat Súnion Escola d'ESO i Batxillerat de Barcelona amb l'obra Cronos. El premi Secundària ha estat, de nou, per a Súnion Escola d'ESO i Batxillerat de Barcelona amb la pel·lícula Cara B. I finalment, el premi de Primària ha recaigut en el CEIP Cristòfor Colom de Benetússer i la seua obra Mimilola Garcia contra l'imperi de la caca de gos.

En la secció A corre-cuita, el gran guanyador ha estat Sam Baixauli amb la seua producció Si la cosa no funciona. L' A corre-cuita ha apostat per la creativitat dels joves creadors a través de la realització d'un curt durant els dies previs al festival. Del 14 al 29 d'octubre els carrers de Picassent es van convertir en el Hollywood de L'Horta. El festival de cine en valencià Inquiet va presentar un concurs destinat als futurs directors de cine valencians que compta amb el patrocini de la Fundació Autor del grup SGAE i la Fundació Sambori, a més de la col·laboració de totes les universitats valencianes.

Dins de la secció Clip els guanyadors han estat el grup Compartir Dóna Gustet amb Personetes humanes. La música també ha tingut una gran participació en el festival de cinema Inquiet per cinqué any consecutiu. Una vegada més hem pot gaudir dels millors videoclips realitzats en la nostra llengua.


Entrades populars