“Lux & Los" d' Àlvar Calvet

 
 
El divendres dia 3 de desembre a les 19,30 hs. la galeria Antoni Pinyol de Reus inaugura l’exposició “Lux & Los" d'Àlvar Calvet. Fins el 2 de gener de 2011.

Les escletxes de llum d’unes persianes en hores i dies diversos han ofert a l’Àlvar unes imatges geomètriques canviants, carregades de suggeriments. Eren imatges emparentades amb el seu treball recent de pintura repetitiva i abstracta, basada en quadrícules, línies o grafies. Qui no ha quedat encantat amb els reflexos de llum d’una persiana gairebé tancada, durant una convalescència o en un dia de soledat i introspecció? És amb temps, reclusió i paciència que es pot fer l’observació d’on han sortit les fotografies de Lux & Los i la pintura que les envolta,  Assumpta Roses.

Acceleració de la mirada quan capta la llum mitjançant la tècnica fotogràfica; desacceleració mitjançant el procés pictòric on està ubicada, “encaixonada”, la impressió fotogràfica. Ambdues estan en relació oposada, per tant complementària. El diàleg s’estableix jugant amb el temps, el temps de la llum fugissera, i l’especulació del temps viscut, que se suspèn i es dilata dintre de les partícules dels pigments atrapats en els colors, Àngel Pomerol.

Més informació a http://www.antonipinyol.com/

Entrades populars