El temple romà de Barcelona

Un dels secrets pitjor guardats de la ciutat de Barcelona és el seu temple romà. Entre tot de guiris per la zona del centre, prop de la plaça Catalunya tenim les restes de l'antic temple romà de Barcelona, just en el petit puig que ocupava l'acròpolis, i que de fet, encara podeu veure una petita placa que indica just el lloc on estava ubicat.

Les columnes estan dins de l'edifici delCentre Excursionista de Catalunya, de ben segur molts dels nostres visitants el coneixen, i són de fet, unes tres columnes. Allà dins, al carrer Paradís, també podreu trobar diversos rètols amb informació sobre les columnes i el temple, que són força interessants.

De fet, les columnes i l'antic temple està dins de les cases, com la majoria de construccions medievals de la zona, això en el fons és normal, ja que el progrés a l'edat mitjana va marcar que moltes construccions es fessin a partir de les restes de les anteriors, aprofitant la muralla o materials similars, de fet, si us fixeu a les muralles romanes de Barcelona, notareu diversos forats, en molts casos eren les antigues bigues d'edificis posteriors, que van ser enderrocats posteriorment ja en la nostra època, per tal de deixar de manifest l'antiga muralla.

Malgrat això, entrar al temple sempre és divertit i entretingut, ja que no és el típic espai ple de turistes, i per uns instants ens traslladem a la mítica època de Barcino! /Font

Entrades populars