La Col·lecció Bassat estrena les visites guiades amb els ‘Amics del MNAC’


L’exposició ‘Art Contemporani de Catalunya 1947-1969’, la primera de les sis exposicions programades a la Nau Gaudí per donar a conèixer el fons de la Col·lecció Bassat i del futur Museu, rebrà durant aquest mes de gener la visita de més de 120 persones en quatre grups exclusius de la Fundació ‘Amics del MNAC’, entitat que fomenta la participació de la societat civil en la vida del Museu Nacional d’Art de Catalunya i que dinamitza la mateixa institució mitjançant activitats i publicacions relacionades amb el món de l’art i la cultura.

Aquesta primera sèrie de visites guiades concertades suposa l’estrena d’aquest servei que s’ha posat en marxa des del Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, format per l’Ajuntament i la Fundació Carmen & Lluís Bassat.

El servei posa a disposició de qualsevol grup de persones la possibilitat de visitar l’exposició que es va inaugurar el mes de novembre passat i que ja ha rebut més 2.000 visitants, així com la resta d’exposicions que ja estan en calendari fins al 2013. Aquest servei permet organitzar visites guiades concertades a càrrec d’experts en Història de l’Art fins i tot en horari fora d’obertura i durant el cap de setmana, fet que significa visites exclusives de l’exposició a la Nau Gaudí per als grups interessats. L’entrada és gratuïta i el preu de la visita guiada és de 3 € per persona.

L’exposició ‘Art Contemporani de Catalunya 1947-1969’ romandrà oberta al públic fins al maig d’enguany, amb 79 obres realitzades per 21 artistes durant el període mencionat i entre les quals destaquen pintures de Picasso juntament amb obres de Modest Cuixart, Antoni Tàpies, Joaquín Torres García, Àngel Jové, Joan Miró, Maria Girona, Albert Ràfols-Casamada, Rafael Bartolozzi, Joan Vilacasas, Josep M. de Sucre, Joan Ponç, Josep M. Subirachs, Antoni Clavé, Josep Guinovart, August Puig, Joan Hernández Pijuan, Daniel Argimon, Joan Josep Tharrats, Joan Brotat i Eduard Arranz-Bravo (llistats per l’ordre en què apareixen a l’exposició).
L’horari habitual de visita a l’exposició és de dimarts a dissabtes de 18 a 21 hores i diumenges i festius d’11 a 14 hores (els dilluns la Nau Gaudí està tancada al públic).

La Col·lecció Bassat és única al constituir un dels fons més representatius del que ha estat l’art català de la segona meitat del segle XX, omplint el buit cronològic d’altres col·leccions als museus de Catalunya. Moltes de les obres que es veuen a Mataró no han estat mai exposades al públic abans.
 
El Consorci Museu d’Art Contemporani de Mataró, presidit per l’alcalde, Joan Antoni Baron, i dirigit per Núria Poch, es va constituir el 2010 amb l’objectiu de contribuir a la conservació i divulgació del patrimoni col·lectiu. Es tracta d’una iniciativa que aposta, des de Mataró, per l’art i la cultura del país i que a través de la Col·lecció Bassat contribuirà a omplir el buit cronològic pel que fa a la representació d’aquests artistes als museus de Catalunya.

Entrades populars