El dibuixant Xavier Mariscal obté el Nacional en la categoria de disseny

El dissenyador Xavier Mariscal, l'escriptora Marta Pessarrodona, l'Associació de Professionals de la Dansa a Catalunya (APdC) i l'equip format per Alfons López, Pepe Gálvez i Joan Mundet, autors del còmic Miguel Núñez. Mil vidas más, han estat guardonats amb el Premi Nacional de Cultura. L'acte de lliurament se celebrarà el 2 d'abril al Palau de la Generalitat en un acte encapçalat per Artur Mas, President de la Generalitat.

El jurat destaca en el seu veredicte que Mariscal s'ha fet mereixedor del Nacional de disseny perquè "ha sabut conjugar, al llarg de la seva trajectòria, caràcter personal i capacitat de comunicació". Precisament, divendres s'estrena als cinemes la pel·lícula Chico & Rita, dirigida per Fernando Trueba i el mateix Mariscal.

L'escriptora terrassenca Marta Pesarrodona és la premiada en la categoria de literatura "per la qualitat humana i intel·lectual de la seva obra com a poeta, narradora, assagista, dramaturga i traductora". Alfons López, Pepe Gàlvez i Joan Mundet recolliran el premi de còmic per un llibre "punyent que recupera una part de la nostra memòria històrica". Per la seva part, l'Associació dels Professionals de la Dansa ha guanyat el guardó reservat a aquest gènere per "l'impuls amb què ha introduït millores en l'àmbit de les noves tecnologies" i per la lluita per regularitzar el sector. /Font

Entrades populars