El músic Jordi Savall guanya un Grammy

El compositor igualadí Jordi Savall ha obtingut anit el premi Grammy a la millor composició de petit format per l'obraDinastia Borja. Església i poder al Renaixement. L'obra -premiada amb els Oscars de la música- recorda els esdeveniments més significatius de l'època en què van viure els principals protagonistes d'aquesta singular família valenciana. L'obra posa en valor la música que sonava a la Cort dels Borja recuperada en un treball de dos anys d'investigació. La discogràfica Alia Vox, segell de Savall, va presentar el treball dirigit per ell mateix i que compta amb la col·laboració de Josep Piera, ambdós autors del llibre-disc que conté il·lustracions, textos i música que recorden l'època del Renaixement de la família Borja.

Els Grammy són considerats 'els Òscar' de la música i reconeixen les millors composicions presentades en categoria de pop, Jazz, Rock i música culta i universal. En total, més de 100 categories i 30 gèneres de música. La cerimònia dels premis es va celebrar a Los Angeles la nit d'aquest diumenge i va ser retransmesa per tot el món. Savall ocupa un lloc excepcional en l'univers de la música actual i és una de les personalitats més polivalents de la seva generació. Concertista, pedagog, estudiós i creador de diversos projectes musicals i culturals, se situa entre els actors principals de l'actual revalorització de la música històrica.

Savall va començar la seva formació als 6 anys en el si d'un cor infantil a Igualada, més endavant va completar els sues estudis de violoncel i després es va dedicar a l'estudi de la viola de gamba i de al música antiga. El Grammy és el darrer dels reconeixements de l'autor entre els quals també s'hi troba la Creu de Sant Jordi, la medalla d'or de les belles arts, el Premi d'honor Jaume I, la medalla d'Honor del Parlament de Catalunya, el Premi Händel 2009 o el Premi Nacional de Música 2009. /Font

Entrades populars