Front comú perquè no s’aturi el Museu del Còmic de Badalona

La tisorada podria enrederir el projecte del Museu del Còmic que s'ha d'ubicar a la CACI. El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va assegurar la setmana passada que l'equipament quedava "subjecte a estudi" igual que els futurs museus dels Castellers i del Disseny Hub. A partir de les paraules del conseller diversos ciutadans, partits polítics i associacions badalonines s'han mobilitzat a través de les xarxes socials per fer arribar a Mascarell els motius pels quals Badalona necessita un equipament d'aquestes característiques amb l'objectiu que el Govern català garanteixi la inversió necessària perquè el museu del Còmic tiri endavant.

La xarxa social s'ha convertit en un espai per reivindicar aquest projecte amb la creació de grups en defensa del Museu del Còmic i un intens debat ciutadà sobre el tema. Des de la Plataforma pro Museu del Còmic i la Il•lustració de Catalunya, que encapçala el dibuixant  badaloní Toni Benages han afirmat, a través del seu bloc, sentir-se "congelats" amb aquestes retallades pressupostàries del Govern que podrien afectar el projecte. Benages opina que el museu és "molt més que un equipament cultural, es tracta d'un dinamitzador social".

Els polítics badalonins també han fet pinya a favor del Museu del Còmic. L'alcalde de Badalona, Jordi Serra, ha afirmat que la inversió feta per l'Ajuntament de la ciutat de 3,4 milions d'euros, ha de servir d'impuls perquè la Generalitat "tiri endavant amb aquest projecte". Aquests diners estan destinats a la recuperació i consolidació de l'edifici. Edifici que està pressupostat en la seva totalitat amb 11,4 milions d'euros, 8 dels quals els ha de posar la Generalitat. "El Museu serà una realitat perquè l'Ajuntament ha invertit molt i encara que es pugui retardar una mica,  tirarà endavant" ha afegit Serra. En la mateixa línia s'han manifestat els seus socis de govern, CiU i ERC. Des de Convergència s'ha instat els partits a no fer un ús electoralista de la qüestió i a teixir una estratègia conjunta i unitària que, liderada pel Govern municipal, permeti garantir el projecte. Pel que fa als partits de l'oposició, tant el Partit Popular i ICV-EUiA han subratllat que instaran al govern badaloní a "plantar cara" a la Generalitat per garantir el futur del Museu.

Justament la campanya a la xarxa social, impulsada des de diverses entitats de la ciutat ha tingut resposta per part del conseller de Cultura, Ferran Mascarell. A través d'una piulada a la xarxa social Twitter, Mascarell ha afirmat que "És clar que toca el museu del Còmic. Només cal acabar de trobar els diners que hi calen. Però avançarà." La Generalitat, amb l'ajuda d'altres administracions hauran de buscar finançament per tirar endavant l'equipament cultural nacional./Font

Bloc dels partidaris del Museu: http://mucoilubdn.blogspot.com/

Entrades populars